Najskuplje meso na svijetu: Kilogram ćete platiti oko 6 tisuća eura, u svakom slučaju tko može neka proba - isplati se pomaziti nepce (VIDEO)

Od krava koje uživaju u masažama, pivu, klasičnoj glazbi...! Pravi znalci mu ne mogu odoljeti. WAGYU, govedina stoji oko 6000 eura po kilogramu i poslužuje se samo u rijetkim restoranima u svijetu.

Najskuplje meso na svijetu: Kilogram ćete platiti oko 6 tisuća eura, u svakom slučaju tko može neka proba - isplati se pomaziti nepce (VIDEO) tibi147cm / Pixabay
12. 3. 2024

 
Nedavno je na TikToku osvanula snimka najskuplje govedine na svijetu. To je WAGYU. Govedina stoji oko 6000 eura po kilogramu i poslužuje se samo u rijetkim restoranima u svijetu.
 

@momentsgang

There’s only a few restaurants around the world that serve this!

♬ Babel - Otnicka

Japanska wagyu goveda genetski su predisponirana za proizvodnju mesa koje sadrži mnogo veći postotak omega-3 i omega-6 masnih kiselina nego obična goveda.


 

 
Krave koje uživaju u masažama i pivu?

Masaže, pivo, puštanje klasične glazbe... O tome kako se uzgajaju vrhunska japanska goveda od kojih se pravi najskuplje meso na svijetu, kruže brojni mitovi. Proizvodnja uključuje cijeli niz strogih pravila uzgoja.

Masaža je upisana u legendu o wagyu govedini. Teorija se temelji na činjenici da je prostor u Japanu tradicionalno oskudan: postoji manjak pašnjaka, što tjera krave da ostanu u kući, bez kretanja, što dovodi do ukočenosti mišića - posebno zimi. Za mekano meso, krava mora imati opuštene mišiće: zato su japanski farmeri masirali svoje krave u tu svrhu.Dati pivo kravama jednako je nevjerojatno kao i masaža. No, kaže se da mnogi farmeri posežu za pivom kao aperitivom i time potiču svoje krave na trčanje. Time se željelo postići savršen omjer masnoće i mesa.

Najbolje meso na svijetu

Naizgled neobične tehnike pomažu u uzgoju stoke koja proizvodi najbolje meso na svijetu. Poznavatelji kažu da je wagyu govedina vrlo ukusna i da se meso doslovno topi u ustima. "Budući da je wagyu prekriven masnoćom, čak i mali zalogaj pruža osjećaj punog okusa, dok se fino raspoređena mast topi u ustima", piše volim-meso.hr.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.