Je li to moguće? Ubit će 200.000 krava kako bi ispunili svoje klimatske ciljeve

O toj mogućnosti govori interni zapisnik Ministarstva poljoprivrede države koja ne želi zaostati u ekološkom dokazivanju.

Je li to moguće? Ubit će 200.000 krava kako bi ispunili svoje klimatske ciljeve krava, irska,
20. 6. 2023

Irska razmatra mogućnost klanja oko 200.000 goveda tijekom sljedeće tri godine kako bi ispunila svoje klimatske ciljeve u borbi protiv globalnog zatopljenja, navodi se u internom memorandumu irskog Ministarstva poljoprivrede. Irski farmeri očekuju da takav program bude dobrovoljan.

Ovaj je program teško ostvariv i pitanje je samo vremena

Predsjednik Irske udruge dobavljača mlijeka Pat McCormack rekao je da su trenutno u planu razgovori između proizvođača mlijeka i predstavnika vlade. Ocijenio je da će irska vlada morati pokazati predanost i predstaviti proračun za financiranje programa klanja. Osim toga, takav program može biti samo dobrovoljan, istaknuo je.

Irska vlada će poljoprivrednicima ponuditi dobrovoljne, financijski atraktivne opcije, uvjeravaju u Ministarstvu poljoprivrede.

željene ciljeve oni će vrlo teško postići

Irska agencija za zaštitu okoliša nedavno je objavila da je malo vjerojatno da će zemlja ispuniti svoje klimatske ciljeve. Jedan od tih ciljeva navodi da bi se emisije iz poljoprivrednog sektora trebale smanjiti između četiri i 20 posto do 2030. godine. Sve u svemu, Irska ima za cilj smanjiti emisije za 30 posto u usporedbi s razinama iz 2005. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.