Čarobna vila krije se iznad Makarske, Branka Juras "uklještila" ju je između dvije ogromne kamene stijene (FOTO)

Leži kojih 100 metara iznad mora i pruža nevjerojatan pogled na okolne dalmatinske otoke.

Sjajana arhitektica poručuje: - Vjerna sam dubokoj povezanosti čovjeka i prirode!

Čarobna vila krije se iznad Makarske, Branka Juras "uklještila" ju je između dvije ogromne kamene stijene  (FOTO) Spletna stran Branke Juras/Lorena Posinković/Marijan Katić
7. 3. 2023

Iznad Makarske, u zaleđu Biokova, nalazi se prekrasna i upečatljiva vila. Pogotovo oni koji vole i često idu na more još se sjećaju da je ispred ulaza u mjesto, u predjelu Veliko Brdo ili Kuk, bio restoran. Hrvatska arhitektica Branka Juras dodala mu je dašak vlastite čarolije te ga na zahtjev novog vlasnika nadogradila u luksuzno utočište za odmor.
 

Između dvije istaknute gromade
 

Posebna je arhitektonska obrada građevine koja se nalazi između dvije gromade, odnosno dvije masivne stijene. Atrij, koji je dodan tijekom obnove, omogućava prekrasnu svjetlost, a ujedno je i jedini pogled u zgradi koji je u potpunosti ostakljen. Spomenuta južna vizura potpuno se stapa s izgledom masivne stijene.

Vila se nalazi na 100 metara nadmorske visine, tako da pruža veliku dozu privatnosti, a ujedno i nevjerojatan pogled na dalmatinske otoke.

"Osnova s ​​kojom pristupam svakom projektu je vjerna dubokoj povezanosti čovjeka i prirode. Poštujući organski svijet koji nas okružuje, nadograđujem ono što je već prisutno. Koristeći kamen, drvo i druge prirodne materijale, senzibilno stvaram novi arhitektonski jezik. Moja unutarnja vodilja je iskrenost u arhitekturi, put jednostavnosti, koji uporište nalazi u slijedu postojećeg prema novom", objašnjava Jurasova.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.