Vlasnici luksuznih hrvatskih vila otkrili tko su im gosti!

Pogledajte koliko Dalmatinci zarađuju na apartmanima tijekom ljetne sezone. Mislite li da mogu preživjeti zimu s time? Cijena noćenja u vili DeLinda Ivane Bošković čiji je muž vodoinstalater na Makarskoj rivijeri je 690 eura i najbolje je ocijenjena na Booking.com

Vlasnici luksuznih hrvatskih vila otkrili tko su im gosti! Facebook Villa DeLinda/ Facebook Villa Harmony - Makarska/Facebook Villa Palladium/fotomontaža
29. 7. 2022

Vlasnici luksuznih vila otkrili su novinarima Slobodne Dalmacije koliko zarađuju i tko su im gosti. S obzirom da se zbog pandemije preporučuje izbjegavanje kontakta s drugima, izolacija je postala jedan od važnih čimbenika pri planiranju putovanja. Sve više turista odlučuje se za iznajmljivanje vila umjesto hotelskog smještaja.

Prednost najma vile

Uz sobe s vlastitim kupaonicama te prostrane kuhinje i blagovaonice, gostima su na raspolaganju i vrt, dječje igralište, bazen, teretana, igraonica i spa.

Radi se o vilama Harmony, Palladium in DeLinda. Sve su na Makarskoj rivijeri.

Najpopularnije vile rezervirane su godinu dana unaprijed, a novinari portala Slobodne Dalmacije (na temelju recenzija jedne od vodećih svjetskih online kompanija u području putovanja Booking.com) odabrali su tri najbolje kako bi provjerili koliko koštaju koliko košta noćenje u vili, što luksuzni objekt nudi i tko su im najčešći gosti.

Vila DeLinda

Trenutna cijena noćenja u vili DeLinda je 690 eura. Kapacitet vile je 6+2, primaju se i kućni ljubimci. Vila se nalazi u Velikom Brdu i udaljena je 900 metara od najbliže plaže.

“Često dobivamo zahtjeve influencera za besplatan smještaj, ali takve zahtjeve odbijamo”, dodaje.

U posljednjih pet godina otkako iznajmljuju nisu imali nikakvih incidenata niti posebnih zahtjeva korisnika, iako su imali goste s raznih kontinenata, kaže za Slobodnu Dalmaciju vlasnica vile Ivana Bašković.

Njezin suprug, vlasnik vile DeLinda, po struci je vodoinstalater, pa je sam izgradio bazen u vili. Prije pet godina ova je investicija koštala 20.000 eura, sada bi izgradnja bazena koštala dvostruko više. Ukupna investicija iznosila je 300.000 eura, sam je napravio i projekt za vilu, ali ništa ne bi bilo bez strica Ive koji mu je omogućio da ima sve što danas ima, kaže. "Dao mi je komad zemlje da ga prodam i rekao da iskoristim novac za izgradnju kuće,"

 za medij Slobodna Dalmacija kaže Ante Bašković.

"Nisam slučajno napravio vilu u Makru, ovo selo mi znači sve. U Makru sam se vjenčao, sin mi je kršten u seoskoj crkvi u Makru, naježim se kad pričam o Makru. Takav mir i suživot s prirodom je teško naći drugdje. Možda je i to jedan od razloga zašto se većina naših gostiju svake godine vraća ovamo", objašnjava.

Vila Harmony

Ono što našu vilu izdvaja od drugih je neometan pogled na more i grad iz svih dijelova vile, a poseban naglasak je na prekrasnim terasama obloženim kamenom, rekao je Tarik Buljugić, vlasnik Ville Harmony.

Trenutna cijena u Villi Harmony je 665,17 eura po noćenju. Popunjenost za srpanj i kolovoz je 100%, a kapacitet vile je šest osoba.

Atraktivni prostori su bazen i vrt ukrašen lavandom.

Vila je u podnožju planine Biokovo, pa su noći ugodne za spavanje jer je temperatura pet stupnjeva Celzijevih niža nego u centru grada.

"Naši gosti su većinom obitelji, željni mira i odmora. Najviše gostiju imali smo u 2019. godini. Bili su to posjetitelji iz skandinavskih zemalja, te iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Od 2020. populacija gostiju se promijenila zbog covida , dosta gostiju dolazi i iz Poljske i Slovačke. Po našem mišljenju gosti iz Poljske spasili su zadnje dvije sezone na Makarskoj rivijeri", kaže za Slobodnu Dalmaciju.

U objekt je, kaže, uložio dosta novca, a povrat uloženih sredstava očekuje u roku od 20 godina, "budući da ovakva ulaganja ne donose brzu zaradu".

Vila Palladium

Među najbolje ocijenjenim vilama u Makarskoj je Palladium vlasnice Ankice Grgasović. Vila, gotovo u samom centru Makarske, prostire se na 450 četvornih metara i ima kapacitet za osam osoba. Uključuje igraonicu, spa i hidromasažnu kadu s prekrasnim pogledom na more, a pogodna je i za djecu.

"Kod nas borave gosti veće platežne moći, trenutna cijena noćenja je 800 eura. Nemamo više slobodnih termina za ovu sezonu," govori vlasnica.

Otkriva da u vili često borave poznate osobe, a posebno Instagram influencerice iz cijelog svijeta. “Na njihov zahtjev vodimo ih na Hvar i Korčulu, tamo se slikaju, a onda se gotovo odmah žele vratiti da razgledaju znamenitosti”, kaže Grgasović.
 

A što gosti rade u takvoj vili? "Najzanimljiviji su zahtjevi naših gostiju. Nudimo prijevoz gliserom, organiziramo izlete za goste i dostupni smo 24 sata dnevno. Najdraži primjer mi je bio kada je dečko rezervirao vilu za sebe i svoju djevojku. To nas je iznenadilo jer kuća je ogromna samo za dvoje. Shvatila sam o čemu govori kada nas je zamolio da pripremimo romantičnu večeru, šampanjac i cvijeće tijekom putovanja kako bi mogao zaprositi djevojku."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.