Kad BMW kaže da je Alfa Romeo najljepša na svijetu

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017.

Tradicija stara 87 godina privukla je pored prekrasnog alpskog jezera Como crème de la crème oktanskoga svijeta, uzvanike koji su paradirali u raritetnim primjercima automobilske industrije koji su perjanice branše, a titula najljepšeg i apsolutnog pobjednika pripala je Alfi Romeo Giulietta SS Prototipo iz 1957.

1. 6. 2017

Atraktivni oldtimeri, spektakularna kulisa, uzvanici u historijskom „dress codu‟, sve odreda pripadnici viših stališa, uspješni poslovni ljudi, bogataši… Oktanska elita svake se godine potkraj svibnja tradicionalno okuplja u mondenoj talijanskoj Villa d'Esti. Od 1929. traje priča o zaljubljenicima u raritetne aute i zanesenjacima, a mahom je u pravilu riječ o dobrostojećim poduzetnicima, industrijalcima, umjetnicima..., a i ove je godine bilo tako. 

Mnogo je događanja pored čuvenog alpskog jezera Como, no najvažnije su nagrade, posebice ona najznačajnija;   “Best of Show”. Titulu naj, naj, naj... raritetnog automobila ove godine specijalni je žiri dodijelio  Alfi Romeo Giulietta SS Prototipo iz 1957. Zanimljivo, ova je parada najljepšeg od najljepšeg u oktanskom svijetu već dugi niz godina pod pokroviteljstvom i u organizaciji BMW-a. Tim je nagrada za Alfu Romeo iznimno značajno. Da ti tako što dodijeli ljuti suparnik ne događa se svaki dan. Svi vole biti viđeni, a i pokazati što imaju. Pored čuvenoga alpskog jezera Como tijekom vikenda paradirali su cestama u oldtimerima, ponekim starijim i od 90 godina. Put ih je vodio prema Grand Hotelu Villa d'Este, jednome od najekskluzivnijih svjetskih hotela. Sunce je širokom paletom «začarala» prirodu, a i 54 izložena oldimera prštala su sjajem.  Prava borba za laureate vodila se između pedesetak raritetnih vozila pristiglih iz brojnih europskih krajeva. Svake godine u Villi d’Este okupi se pedesetak dragulja zlatnoga doba automobilizma. Nagrade se dodjeljuju u cijelome nizu kategorija, a najvažnija je "Coppa d’Oro Villa d’Este". Nju biraju izlagači i nagrađuju jednog između sebe. Sunce je širokom paletom «začarala» prirodu, a i 54 izložena oldimera prštala su sjajem. Svake godine u Villi d’Este okupi se pedesetak dragulja zlatnoga doba automobilizma. Nagrade se dodjeljuju u cijelome nizu kategorija, a najvažnija je "Coppa d’Oro Villa d’Este". Nju biraju izlagači i nagrađuju jednog između sebe. Alfin oldtimer bio je prepoznat kako naj auto. Prava borba za laureate vodila se između pedesetak raritetnih vozila pristiglih iz brojnih europskih krajeva. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.