Dokumentarna serija o princezi Diani šokirala gledatelje: "Znala je kako će umrijeti..."

Tragična smrt popularne Lady Di podigla je popriličnu prašinu na Discoveryju+. Dianin odvjetnik u svojim je bilješkama iznio informacije koje u trenutku njezina priznanja nije shvatio dovoljno ozbiljno.

Dokumentarna serija o princezi Diani šokirala gledatelje: "Znala je kako će umrijeti..." Lady D / Instagram
22. 8. 2022

 
Discovery+ je nedavno pokrenuo dokumentarnu seriju na svojim streaming kanalima pod nazivom The Diana Investigations, koja prati istragu njezine smrti koju su provele britanske i francuske vlasti.

Princeza Diana je 31. kolovoza 1997. podlegla teškim ozljedama u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala u tunelu Pont de l'Alma u Parizu, Francuska. Njen vozač, Henri Paul, navodno je bio pod utjecajem opojnih sredstava.

 
Informacija koja je uznemirila širu javnost vezana je uz zapisnik princezinog odvjetnika Victora Mischcona. Otkrio je da je princeza svoju smrt predvidjela dvije godine prije tragične nesreće.

Slutila je, da je se žele "riješiti"

Prema priči iz serije, 30. listopada 1995., dvije godine prije smrti Lady Di, Mischon se sastao s princezom i njezinim glasnogovornikom Patrickom Jephsonom. U razgovoru je odvjetniku povjerila da je iz pouzdanih izvora doznala da će je se u travnju 1996. pokušati "riješiti" ili joj naštetiti toliko da će je javnost smatrati "neuravnoteženom".
 

Znala je isto tako, da planiraju prometnu nesreću. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Kako divno! 6-godišnja djevojčica pozvala je princa Georgea na svoju rođendansku zabavu
 

Prava istraga započela je tek osam godina kasnije

Prema priči iz serije, Mishcon je predao poruku policiji godinu dana nakon Dianine smrti. Prema riječima Johna Stevensa, koji je pokrenuo istragu o Dianinoj smrti 2004. godine, objasnio je da ju je odvjetnik tretirao kao paranoičnu i "pa je stoga nije shvaćao ozbiljno".

Izvješće o istrazi Dianine smrti imalo je 832 stranice, no objavljeno je tek dvije godine kasnije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Kraljica Elizabeta II. nad Kate Middleton smiješnom opaskom

Tko je planirao prometnu nesreću?

 

Diana je također napisala pismo u listopadu 1996., koje je pronašao njezin batler Paul Burell, a koje je glasilo:

"Sjedim za svojim stolom i želim da me netko zagrli i motivira me da ostanem jaka i uzdignute glave. Ova faza mog života je opasna - moj suprug planira prometnu nesreću, otkaz kočnica i teške ozljede glave može udati za Tiggy (Tiggy Legge-Bourke, Charlesov osobni asistent)", napisala je.

Princeza je navodno za njihovu vezu doznala od Martina Bashira, novinara BBC-ja.
 

Tek su prošle godine doznali da ju je krivotvorenim dokumentima, među kojima je i potvrda o Tiggynom pobačaju, nagovorio na intervju u kojem je na mnogo načina razotkrio britansku monarhiju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.