Fotografija koja je razbjesnila svijet: Zvijezdu optužuju za propagiranje gladovanja (FOTO)

Objavom bi glumica trebala normalizirati gladovanje i promovirati poremećaje u prehrani.

Korzeti su posljednjih godina postali sve popularniji, jer su slavne osobe hvalile njihovu sposobnost stanjivanja struka. No liječnici i povjesničari upozoravaju da je to vrlo štetan trend jer šteti organizmu.

Fotografija koja je razbjesnila svijet: Zvijezdu optužuju za propagiranje gladovanja (FOTO) Anya Taylor - Joy Instagram
26. 2. 2024

Anya Taylor-Joy našla se na udaru kritika zbog fotografije koju je objavila na društvenoj mreži. Pozirala je u toplesu u korzetu koji joj je stezao struk toliko da su je optužili za "promicanje izgladnjivanja". Fotografija je nastala prije premijere drugog filma Dune. Objavom bi glumica trebala normalizirati gladovanje i promovirati poremećaje u prehrani, a 27-godišnjakinja je na Instagramu podijelila fotografiju koja ilustrira pripreme za premijeru Dunea. Struk joj je bio stegnut korzetom koji je kasnije nosila ispod blještave haljine na crvenom tepihu. Objavila je crno-bijelu fotografiju koja je istaknula njezinu izrazito vitku liniju. To je šokiralo njezine obožavatelje koji su zapljusnuli komentarima.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

"Možemo li ne normalizirati gladovanje?" glasio je jedan od komentara, dok je drugi napisao: "Shvaćate li koliko su steznici štetni za žensko zdravlje i ne bi ih trebalo promovirati?"

Lavina zapažanja nastavila se: "Jesu li ti rebra dobro? Možeš li disati? Stvarno se pitam!" I također: "Očekivao sam više od tebe, da budem iskren. Mršavost nije u modi. " Drugi su se pridružili: "To uopće nije zdrav izgled za ženu." Mnoge je razočarala loša poruka koju ovo nosi za mlade djevojke.

Međutim, neki su obožavatelji brzo zauzeli obrambeni stav: "Ne promovira ništa, neka žena bude slobodna. Ako joj se sviđa, u redu, ako ne sviđa tebi, također u redu. Imaš pravo ne nositi to, samo kao da ima pravo nositi što god želi. Nema potrebe biti tako dramatičan."

Korzeti su posljednjih godina postali sve popularniji, jer su slavne osobe hvalile njihovu sposobnost stanjivanja struka. No liječnici i povjesničari upozoravaju da je to vrlo štetan trend jer šteti organizmu.

Film Dina nastavlja tamo gdje je prvi dio završio. Temeljen na romanu Franka Herberta iz 1965., prvi dio filma objavljen je u ožujku 2021. i podjednako je impresionirao kritičare i publiku. Drugi dio počinje se prikazivati ​​u kinima 1. ožujka 2024. godine.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.