Video: Kako se Ken Block prvi put suočio s Dakarom - u električnom automobilu

Šteta što je bilo samo za završnu fazu

Video: Kako se Ken Block prvi put suočio s Dakarom - u električnom automobilu Extreme-e
15. 10. 2020

Prašina se slegla zbog ovogodišnjeg relija u Dakaru. Prije samo dva tjedna vozači su završili svoj prvi legendarni miting na arapskom poluotoku i do sada su se uspjeli vratiti kući, sabrati svoja razmišljanja, pa čak i snimiti neke video isječke i slično. Među njima je bio i Ken Block. Iako se nije službeno natjecao, bio je tamo u ime Extreme E-a, koji je tamo doveo njihov električni terenski automobil, Extreme E-SUV Odyssey 21.

Ken, međutim, nije završio cijeli reli, već se samo utrkivao u posljednjoj fazi relija. Bio je to, priznao je, za njega još uvijek prilično velik trenutak, jer mu je ovo bilo prvi put da je vozio električni trkaći automobil. “Cijelu sam karijeru proveo vozeći automobile s turbopunjačima s motorom na izgaranje - vrsta vožnje tamo s kočenjem lijevom nogom i kalemom turbine za pokušaj izbacivanja iz zavoja potpuno je drugačija. Ovdje možete biti napredniji s leptirom za gas i pričekati još malo jer je okretni moment tamo čim stignete na gas - stvar samo želi skočiti naprijed. Moram malo ublažiti svoj stil jer automobil tako brzo reagira, a isporuka energije je tako brza."



Cijela stvar nije bila samo u tome da ste bili u Dakaru. To je ujedno bio i reklamni trik kojim su promovirali nadolazeću novu trkaću seriju. To će biti od sljedeće godine, a iza njega će biti otac Formule E, Alejandro Agag, sa svim trkačima koji voze iste automobile Extreme E-SUV Odyssey 21. I dalje ostaje jedno pitanje: planira li Ken Block sada predstaviti Extreme E-SUV Odyssey 21 In Ghymkhana seriju? Bilo bi zanimljivo.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.