Nissan budućnost vidi u konceptu električnoga crossovera IMx

Na Tokyo Motor Showu Nissan je predstavio koncept električnoga crossovera IMx koji može po jednome pu njenju potpuno autonomno voziti preko 600 kilometara

Nissan budućnost vidi u konceptu električnoga crossovera IMx Newspress
2. 11. 2017

Postavljen je na Nissanovoj novoj platformi EV, koja omogućava da pod bude potpuno ravan. To rezultira prostranom kabinom i niskim centrom gravitacije, što poboljšava dinamiku vožnje i stabilnost. Koncept ima dva električna motora, jedan naprijed i jedan straga, koji proizvode kombiniranih 320 kW i okretni moment 700 Nm. Baterija koja pohranjuje energiju za preko 600 km vožnje.

Dizajneri koncepta su pokušali redefinirati unutarnji prostor koji je sada usmjeren na to da pruži osjećaj ''otvorenosti'' unutrašnjosti, ali zadržavajući privatnost. Potražili su inspiraciju u japanskome konceptu ''ma'', koji predstavlja prostor i vrijeme, te ''wa'', koji predstavlja harmoniju. Tako Nissanov koncept izražava kombinaciju dva naizgled kondratiktorna pojma - mirnoća i pokret.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.