Stiže i Jaguar I-Pace, prva električna maca

Godinu dana nakon prezentacije na sajmu automobila u Los Angelesu, Jaguar posve spreman za svoj prvi model na struju I-Pace

Stiže i Jaguar I-Pace, prva električna maca JLR
22. 12. 2017

Jaguar I-Pace je vrlo očekivani automobil za 2018. godinu. Već ima više od tisuću potencijalnih kupaca koji su platili akontaciju za novi automobil. Nekima od njih, Jaguar je dao zadovoljstvo da osobno voze testne automobile i komuniciraju s razvojnim inženjerima.

Testiranje je imalo vrlo širok raspon s 200 testnih automobila, proizvedenih kako bi se testirali na stvarnim cestama. Za testiranja, Jaguars I-Pace prevalio je više od 1,5 milijuna testnih kilometara i više od 11.000 sati. Jednu od posljednjih vožnji odvozila je potencijalna klijentica Ann Voyer. Ona je s probnim automobilom, na 320 km dugom putu, proputovala od Los Angelesa, Sunset Boulevard do Morro Baya, u San Luis Obispu, s ciljem da se pokaže međugradski potencijal novog automobila.

Nakon ispitivanja, Ian Hoblan, jedan od direktora u Jaguaru, izjavio je: ''Nakon 1,5 milijuna globalnih testnih milja, I-Pace je spreman za proizvodnju i dokazano je da doseže velike udaljenosti na jednom punjenju. Jaguarova prva baterija za električna vozila, brzo će se puniti, a naš cilj je da se u vrlo kratkom roku napuni od 0 do 80%.''

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.