Jaguar će lansirati seriju električnih vozila za utrke Formule E

Jaguar je predstavio planove za potpuno električnu seriju automobila za odabrane utrke u prvenstvu FIA Formula, iz pete sezone, nazvanu Jaguar I-PACE eTROPHY.

Jaguar će lansirati seriju električnih vozila za utrke Formule E Fia Formula e
14. 9. 2017

Jaguar I-PACE eTROPHY bila bi prva serija utrka električnim vozilima, u kojoj bi sudjelovali auti bazirani na Jaguarovu prvom električnom vozilu – the Jaguar performance SUV-u, koji će se na cestama naći 2018 godine.

Alejandro Agag, osnivač i izvršni direktor Formule E, rekao je: "Jaguar je odličan dodatak Formuli E i fantastičan zagovornik električnih utrka. Drago mi je što se uz ekipu Panasonic Jaguar Racing, i oni natječu na mreži Formule E. Natjecanje će ponuditi više zabave za navijače između treninga i dodatan je dokaz napredovanja u tehnologiji baterija i uzbudljive električne izvedbe. Nadam se da će mi Jaguar dopustiti da donesem svoje odijelo i kacigu... A možda i sjednem za volan! "

Modificirani Jaguar I-PACE automobili imat će priliku natjecati se istog vikenda, na odabranim događajima Formule E, koristeći isti raspored kruga kao i zvijezde električne serije utrka - s planiranim rasporedom koji se sastoji od treninga i kvalifikacijske sesije, praćene 30-minutnom utrkom.

"Jaguar se vraća utrkama 2016. godine s misijom ''Utrka za inovaciju", a lansiranjem Jaguar I-PACE eTROPHY, ojačali smo našu predanost električnim vozilima na bateriju, međunarodnom motorsportu i Formuli E. Kao britanski tim, ponosni smo što danas najavljujemo pokretanje prvog natjecanja električnih vozila. Uvijek smo govorili da želimo dokazati naše tehnologije elektrifikacije na stazi - to je dokaz.'', izjavio je Gerd Mäuser, predsjednik Jaguar Racinga.

Jaguar I-PACE eTROPHY ponudit će kompletan paket "Dođi i vozi " za 20 vozača na svakom natjecanju, uključujući profesionalnu tehničku podršku, rezervne dijelove i opremu. Tehničke specifikacije, raspored i troškovi sudjelovanja. bit će objavljeni 2018. godine, s prostorima i kalendarom koji podliježe odobrenju FIA-e.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.