Chevrolet prestaje proizvoditi hibrid Volt (Opel Amperu) do kraja 2022. godine

Ovo je dio General Motorsova plana kojim bi do 2023. godine trebalo stići 20 novih električnih automobila.

Chevrolet prestaje proizvoditi hibrid Volt (Opel Amperu) do kraja 2022. godine GM
26. 12. 2017

U vrijeme kad su električni automobili na cestama još uvijek bili rijetkost, Chevrolet (i njegova tadašnja podružnica Opel) predstavio je svoj prvi hibridni automobil Volt (ili Opel Amperu u Europi). Međutim, sedam godina nakon početka i uz uvođenje dviju generacija automobila, izgleda da su Voltu odbrojani dani. Američka web stranica AutoForecast Solutions, objavila je neslužbene informaciju o tome kako Chevrolet planira ugasiti proizvodnju Volta.

Ono što je zanimljivo jest podatak o tome kako je to otkriveno već prije nekoliko mjeseci, kad je najavljeno da američki proizvođač planira ''ubiti'' šest svojih osobnih automobila, uključujući Volt, koji bi se tada zamijenio dodatkom ili potpuno električnim skretnicama. Odluka kao takva ne bi bila veliko iznenađenje jer se prodaja osobnih automobila smanjuje, dok s druge strane tržište crossovera, uključujući električne, raste.

20 novih automobila do 2023. godine

No, trenutačna prodaja Volta i dalje je jaka. Prošle godine Chevrolet je prodao ukupno 25.000 automobila. Ove godine se prodaja malo pogoršala jer je od početka godine do kraja studenog bilo prodano samo 18.000 vozila.

U sljedećih nekoliko godina, proizvodnja električnih automobila u General Motorsu će dobiti značajan poticaj. Kao što je nedavno najavljeno, GM planira predstaviti najmanje 20 novih električnih automobila, do konca 2023. godine. Automobili će biti proizvedeni u tvornici Detroit-Hamtrack, s jednim automobilom koji se navodno treba oblikovati kao čisti električni sportski automobil.

Jure Šujica
Foto: General Motors

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.