Zrakoplovne tvrtke tražit će od putnika koji ulaze u Sjedinjene Države potvrdu o testiranju na COVID-19

Novo pravilo ulaska u Sjedinjene Države stupit će na snagu 26. siječnja. Svi zračni putnici koji putuju u Sjedinjene Države prije ulaska na let morat će predočiti potvrdu o testiranju na COVID-19 s negativnim rezultatom. Test mora biti završen najmanje 72 sata prije polaska.

Zrakoplovne tvrtke tražit će od putnika koji ulaze u Sjedinjene Države potvrdu o testiranju na COVID-19 Unsplash
15. 1. 2021

Tu novost najavio je Robert Redfield, direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). "Testiranje ne uklanja sve rizike, ali u kombinaciji s kućnom karantenom i svakodnevnim mjerama predostrožnosti, poput nošenja maski i socijalnog udaljavanja, učinit će putovanje sigurnijim", rekao je Redfield.

Novi će zahtjev stupiti na snagu 26. siječnja. Prije se taj zahtjev primjenjivao samo na ljude koji su u Sjedinjene Države stigli iz Ujedinjenog Kraljevstva, gdje je u prosincu zabilježena nova mutacija koronavirusa.

CDC također preporučuje da se svi ljudi koji stignu u Sjedinjene Države ponovno testiraju tri do pet dana nakon dolaska i ostanu kod kuće najmanje tjedan dana. Prije prijave za let, putnici će zaposlenicima zrakoplovnih prijevoznika morati dostaviti dokumentarne dokaze o rezultatima ispitivanja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.