US Airlines putnike bez maski stavlja na crnu listu što rezultira zabranom putovanja

Najveće američke zrakoplovne tvrtke, članice Udruženja zrakoplovnih tvrtki za Ameriku (A4A), donijele su stroža pravila za nošenje maske koje bi trebala prekriti nos i usta putnika tijekom leta.

US Airlines putnike bez maski stavlja na crnu listu što rezultira zabranom putovanja Pixabay
19. 6. 2020

Od A4A podružnica, Alaska Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines, American Airlines i United Airlines već su najavili namjeru da novu sankciju primijene na prekršitelje.

No, prije toga, morat će proći poseban postupak - upozoriti putnika na pravila, pružiti mu masku ako je potrebno, a zatim pokušati uvjeriti, u slučaju opetovanog odbijanja nošenja maske - izdati informativnu karticu s pravilima i samo ako to ne pomogne, pripremite izvještaj komisiji.

Zahtjev da se nose maske u zrakoplovu United Airlinesa uveden je 4. svibnja i drago nam je što većina putnika poštuje ova pravila. Trenutna najava je signal da smo se pripremili za ozbiljne akcije kako bismo zaštitili našu posadu i kupce “, rekao je Toby Enquist, direktor zrakoplovne službe za usluge kupcima, komentirajući novu politiku.

Prema objavljenim informacijama, putnik će biti obvezan nositi masku već prije ulaska u avion, jer će mu u protivnom biti onemogućen pristup letu na vratima za ukrcaj.

Zrakoplovna tvrtka namjerava napraviti određene ustupke za djecu i ljude koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu nositi masku. Ostali putnici moći će ju ukloniti tokom jela.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.