Svi lupaju po Astra Zeneci, a ona najbolja! S njome najlakše preko granice, već nakon 21. dana, za Pfizer i Modernu treba proći najmanje mjesec dana. Hrvatska na crvenoj listi

Tko tu koga pravi ludim? "Omraženo" Astra Zenecino cjepivo najbrže otvara granicu Slovenije. S njome ćete i dvostruko prije preko granice nego s Pfizerom ili Modernom. Ako ste cijepljeni ovim oxfordskim cjepivom dovoljan je protok od tri tjedna da bi prešli schengensku slovensku granicu, a vjerovali ili ne razvikani Pfizer ili Moderne otvara tu mogućnost najranije 30 dana po cijepljenju. Slovenci su odredili da je za nesmetan ulazak u Deželu potrebno proći 21 dan od cijepljenja Astra Zenecom te najmanje sedam dana od drugog primanja doze Biontech / Pfizer ili Moderne. U pravilu je to nakon tri tjedna, no sve češće s ova dva "popularna" cjepiva događa se "drugo pikanje" i nakon mjesec dana. Dakle, s Astra Zenecom možete u Sloveniju nakon 21 dan, a s druga dva navedena najranije nakon mjesec dana, u pravilu to zna vrijediti tek nakon mjesec i pol dana.

Svi lupaju po Astra Zeneci, a ona najbolja! S njome najlakše preko granice, već nakon 21. dana, za Pfizer i Modernu treba proći najmanje mjesec dana. Hrvatska na crvenoj listi Policija.si
3. 4. 2021

Odlukom slovenske Vlade koja je stupila na snagu u petak izmijenjeni su uvjeti ulaska u Sloveniju. Oni koji nisu cijepljeni i dalje moraju imati negativan test ili potvrdu o preboljenju Covid-19, no nema više za njih 10-dnevne karantene. Ni netom cijepljeni ne mogu samo tako "prek meje". Najbrže od dana cijepljena će oni tretirani Astra Zenecom! Da, dobro ste pročitali. Slovenski zavod za zdravstvo propisao je kako slovensku granicu mogu uz potvrdu o cijepljenu bez zapreka prelazati svi oni koji su se cijepili Astra Zenecom, najmanje prije tri tjedna, drugom dozom Biontech / Pfizer nakon tjedan dana. Ona se prima najranije tri tjedna po "prvom šusu", a za Modernino treba i mjesec i pol dana od obavljenog prvog i drugog cijepljenja. Važno je naglasiti da se razlikuju putnici ovisno o tome koje su cjepivo primili i da morate imate uz osobnu kartu i potvrdu o cijepljenu s istaknutim datumima.

Od kraja tjedna na crvenom je slovenskom popisu cijela Hrvatska (vrijedi od 29. ožujka 2021.).

U karantenu od 10 dana neće ni oni koji prilože negativni PCR test za virus SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati nakon uzimanja briseva i provodi se u državi članici Europske unije ili schengenskom području, potvrda o pozitivnom rezultatu PCR testa starija od 21 dan, ali ne starija od šest mjeseci, ili potvrda liječnika da je imala COVID-19 i da nije prošlo više od šest mjeseci od pojave simptoma, ili dokaz o cijepljenju protiv COVID-19 koji dokazuje da je prošlo najmanje sedam dana od primanja druge doze Biontech / Pfizer ili Moderne ili najmanje 21 dan od primanja prve doze AstraZeneca.

Potvrde o ispitivanju i potvrde liječnika iz točke 2. uzimaju se u obzir ako su izdane u državama članicama Europske unije ili schengenskom području.
Iznimke bez karantene i negativnog PCR testa (posebne iznimke)

POSTOJE IZNIMKE

Iznimke su kada osoba neće biti stavljena u karantenu i ako joj također nije potreban negativni PCR test. Ulazak iz bilo koje crvene zemlje je prema tome dozvoljen:

osobama upućena za obavljanje zadataka u međunarodnom prometnom sektoru ili izvan njega *;
osoba koja prevozi robu ili osobe u Republiku Sloveniju u komercijalnom prometu ili za prijevoz tereta ili tereta u tranzitu *, ako napusti Republiku Sloveniju u roku od 8 sati nakon ulaska, i osoba koja vrši prijevoz robe ili osoba iz Republike Slovenije u komercijalnom prijevozu i vraća se u Republiku Sloveniju u roku od 8 sati od napuštanja;
osoba koja putuje tranzitom * kroz Republiku Sloveniju i napušta je najkasnije 6 sati nakon ulaska;
osoba s diplomatskom putovnicom *;
osoba koja još nije navršila 13 godina i koja svakodnevno ili povremeno prelazi granicu zbog sudjelovanja u obrazovanju, osposobljavanju ili znanstvenim istraživanjima u Republici Sloveniji ili državi članici Europske unije ili schengenskom području i to dokazuje odgovarajući dokazi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.