- ŽENSKA PRAVA HOĆE! Večeras PRAVDA za Žene, Kćeri i Unuke, kazala je Severina i žaoku odaslala prema Željki Markić za koju tvrdi da je vođa sekte koja zagovara ono što nema veze sa životom

Emotivno jako! Prvi veliki prosvjedni skup za reproduktivno zdravlje žena! Okupljeni su dobili strašan zalet i tvrde da će ih trebati još, prosvjeda. Tisuće se građana i građanki okupilo i izrazilo je veliko hvala Mireli Čavajdi što je smogla hrabrosti u neopisivoj osobnoj boli sa svime izaći javno i postati tom grudom, a okupljeni su izrazili nadu da će se dogoditi prava lavina. Na skupu se moglo čuti niz potresnih priča i drugih majki koje su prošle torture liječnika i sustava kojeg nije briga.

Ovo je definitivno bio prvi veliki skup u borbi za zdravstvenom zaštitom koja se odnosi na reproduktivno zdravlje žena, što je inače jako važno i temeljno cjelokupnom zdravlju, u konačnici i demografiji, a na margini namjerno zbog patroniziranja crkve, patrijarhata, a u konačnici dvoličnosti političkih ideologija.

- ŽENSKA PRAVA HOĆE! Večeras PRAVDA za Žene, Kćeri i Unuke, kazala je Severina i žaoku odaslala prema Željki Markić za koju tvrdi da je vođa sekte koja zagovara ono što nema veze sa životom Renata Ivanović
12. 5. 2022

Napisali: Renata Ivanović i Borut Černelić

Snimila: Renata Ivanović

Severina je na društvenim mrežama dala potporu prosvjedima koji su se održali u brojnim gradovima diljem Hrvatske u znak podrške Mireli Čavajdi. Svoju ogorčenost hrvatskom zbiljom u kojoj se ženi ne daje prava da odlučuje o sebi, o zdravstvenom sustavu koji ne poštuje elementarna prava, o ministru koji vrluda, o licemjernoj državi. Severina Vučković nabrojala je brojna nepoštivanja civilizacijskih i ljudskih prava, a posebno je mjesto posvetila Željki Markić, za koju drži da vuče neljudske i krajnje štetne i konzervativne poteze koji su u najvećoj mjeri učinile da se žene danas osjećaju jadno i bijedno. Objavu je ilustrirala i slikom na kojoj su objedinjenje dvije fotografije. Ona njena i ona Željke Markić. Evo što ja napisala o majci kojoj je uskraćeno pravo na prekid trudnoće iako njezina beba ima tumor na mozgu koji može ugroziti i zdravlje te život same majke.

- Okupacija neke ženetine, koja se pojavila niotkud i godinama maršira gradovima, večeras je napokon gotova. Večeras je DOSTA osobe 'Ž' koja javno, a ministar i liječnici tajno, radi/e protiv ŽENA i ZAKONA. Dosta je njezine SEKTE i svih njezinih sljedbenika, koji bez emocija, empatije, ljudskosti i suosjećanja (suprotno svom nazivu) zagovaraju ono što nema veze sa životom.

- Večeras PRAVDA za Žene, Kćeri i Unuke, kazala je Severina i pri tome nije odoljela kazati: Ilustraciju sam pronašla na internetu i maknut ću je za nekoliko dana jer mi je negledljiva - objavila je Severina na Facebooku.

I brojni drugi govornici kazali su što misle o pravima žena, a izdvajmo ono Anke Mrak Taritaš, čelnice stranke Glas.

DOSTA je! Protest koji je danas započeo u 18 sati u Rijeci (Jadranski trg), Osijeku (Trg slobode), Sisku (kod ure), Šibeniku (Poljana), Splitu (Narodni trg), Zadru (Narodni trg), Korčuli (Spomenik), Puli (Trg Portarata) i Zagrebu (Trg bana Jelačića).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.