(SLIKE, VIDEO) Balkanac, medijski mogul na prestižnoj lokaciji koju je kupio od Stanka Subotića Caneta, kojeg se povezivalo i s Pukanićevim ubojstvom gradi vilu kakvu još niste vidjeli

Dvorac će se prostirati na više od 6000 četvornih metara, a očekuje se da će vrijednost izgradnje biti oko 10 milijuna eura.

(SLIKE, VIDEO) Balkanac, medijski mogul na prestižnoj lokaciji koju je kupio od Stanka Subotića Caneta, kojeg se povezivalo i s Pukanićevim ubojstvom gradi vilu kakvu još niste vidjeli TikTok/zeljkomitrovic_/posnetek zaslona
22. 1. 2024

Mondeno naselje Dedinje u općini Savski venac smatra se jednim od najljepših dijelova srbijanske prijestolnice Beograda. Nekada je to bio najprestižniji dio grada i mjesto gdje su mnoge poznate ličnosti i političari gradili vile, a danas primat najprestižnije četvrti Beograda postupno preuzimaju drugi dijelovi grada, npr.

 Beograd na vodi, Dedinje je još poznato po mjestu Kuće cvijeća u kojoj je sahranjen bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito i rezidencije Karađorđevića u kojoj žive potomci bivšeg jugoslavenskog kralja Aleksandra I. Karađorđevića. No, u naselju sada raste zgrada koja će, kako znaju reći ogorčeni Beograđani, nepovratno narušiti izgled okoline. Riječ je o luksuznoj kući, odnosno vili srpskog medijskog magnata Željka Mitrovića, vlasnika  TV Pink. Na Dedinju je i zgrada TV Pink. Mitrović je 2019. kupio tada najskuplju zgradu na Dedinju, predratnu vilu u Užičkoj ulici, koja je ranije bila u vlasništvu kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta, nepravomoćno oslobođenog optužbi za šverc cigareta devedesetih, Nova.rs Za vilu je Mitrović, koji također nije na najboljem glasu - ne samo zbog sadržaja TV Pink, nego i zbog toga što državi navodno zbog neplaćanja poreza duguje nekoliko milijuna eura - platio još toliko oko 4,5 milijuna eura. Vilu je srušio i sada na tom mjestu gradi glomaznu vilu u neoklasicističkom stilu, koja bi trebala postati neka vrsta moderne crkve Svetog Save, koja se smatra najvećom pravoslavnom crkvom u Beogradu i na Balkanu. I nazvao ju je ništa manje ambiciozno: Crkva sv. Žeksa (Hram sv. Žeksa).

@zeljkomitrovic_

Opet na tviteru pišu da sam umro! To je razlog zašto žurim da iz carstva nebeskog završim ovaj HRAM SVETOG ŽEKSA, da imaju tviteraši gde da mi “zapale sveću”

♬ Ameno - Remix - ERA

 
Dvorac će se prostirati na više od 6000 četvornih metara, a očekuje se da će vrijednost izgradnje biti oko 10 milijuna eura. Kompleks vile će između ostalog sadržavati bazen, koncertnu dvoranu, studio, spa centar, fitness centar, kino i još mnogo toga.

Sumnjiva gradnja

Ne samo da je Mitrovićeva vila bezobrazno skupa i da očevicima nije posve jasno što će on s tako velikim posjedom – prema tvrdnjama novinara Birna, za njega su tijekom gradnje vrijedila čak drugačija pravila nego za običnog građanina.Na Dedinju, naime na parceli gdje gradi Mitrović, prema njihovom izvješću, prema urbanističkom planu može se graditi zgrada maksimalne veličine 2047 četvornih metara, a Mitrović na istom zemljištu može graditi više od 6000 četvornih metara - gle čuda, gradnja mu je u skladu s urbanističkim planom, a posjeduje i pravomoćnu građevinsku dozvolu koju mu je izdalo gradsko Sekretarijat za urbanizam. Mnogi srpski arhitekti i društveni kritičari upozoravali su da zakoni za mogule, kojima se aktualni režim uliziva, očito ne vrijede.

Krivac za mnoge iskrivkljene vrijednosti u srpskom društvu

Mitrovića inače nazivaju čovjekom za sve režime, objavio je nedavno N1. Devedesetih godina povezao se s Mirom Marković, suprugom Slobodana Miloševića, i na tom dobrom prijateljstvu izgradio svoje carstvo, no nakon pada Miloševića uspješno je djelovao i pod drugim režimima.

Pod Aleksandrom Vučićem njegova TV Pink smatra se provladinom televizijom, međutim, udio reality showova koji besramno promiču nasilje, seksualnost i kriminalni život je praktički najveći, zbog čega je mnogi krive za porast nasilja u srpskom društvu, posredno i za rafal ubojstava. 13-godišnjaka u beogradskoj osnovnoj školi u svibnju prošle godine.

Mitrović je nakon niza ubojstava i prosvjeda koji su ga pratili Vučiću obećao da će ukinuti kontroverzni reality show Zadruga, no u stvarnosti ga je samo preimenovao u reality show Elita.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.