- Zdravko Pevec čini veliku štetu tvrtki PEVEX, pri tome iskrivljuje činjenice i ruši ugled kompanije

Vujnovčeva i Radićeva tvrtka zgrožena neistinama Zdravka Peveca tvrdi kako rade sve po zakonu i kako bez ikakvih ograničenja koriste ime PEVEX!

- Zdravko Pevec čini veliku štetu tvrtki PEVEX, pri tome iskrivljuje činjenice i ruši ugled kompanije Boris Ščitar / Pixell
27. 1. 2023

Nakon što je danas medijima odaslao priopćenje Zdravko Pevec istima se javila i komapnija u većinskom vlasništvu Pave Vujnovca, Jurice Lovrinčevića i Marija Radića. Evo što su napisali:

- "U cilju istinitog informiranja javnosti, a vezano uz senzacionalističke, obmanjujuće i iracionalne izjave Zdravka Peveca naglašavamo kako tvrtka PEVEX d.d. bez ikakvih ograničenja koristi ime PEVEX. Kompanija je pod imenom PEVEX d.d. upisana u sudski registar i sukladno tome posluje i sudjeluje u pravnom prometu. Isto tako, tvrtka PEVEX d.d. je ovlašteni nositelj ukupno 16 žigova, od toga su tri žiga Pevec i dva Pevex te je kao takva upisana u registar žigova koji vodi Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a što je provjerljivo putem javno dostupnog servisa e-Registri industrijskog vlasništva.

Ovom prilikom također skrećemo pozornost kako Zdravko Pevec, kao i do sada već nebrojeno puta, iskrivljuje činjenice, u prilogu priopćenja koje je poslao medijima nije odluka o tužbenom zahtjevu u upravnom sporu na koji se referira. 

Naglašavamo kako je Zdravko Pevec trenutačno tvrtki PEVEX d.d. po pravomoćnim presudama dužan preko 700.000,00 eura. Zato nas još više začuđuju mediji koji objavljujući neistinite navode Zdravka Peveca narušavaju imidž i ugled tvrtke PEVEX d.d. koja će štiteći svoju reputaciju biti prisiljena braniti interese kompanije svim raspoloživim pravnim sredstvima. Svjesno manipulirajući medije jer nema na sebi financijske imovine pa samim time niti odgovornosti, Zdravko Pevec koristi medije kao polugu ostvarivanja svojih interesa čineći pritom veliku štetu tvrtki PEVEX d.d. Zbog toga će  PEVEX financijsku zadovoljštinu biti prisiljen tražiti od onih medija koji će objavljivati laži Zdravka Peveca.   

Podsjećamo također kako je između tvrtke PEVEX d.d. i Zdravka Peveca u tijeku  jedan ovršni postupak, dva parnični postupka i devet upravnih sporova. 

Vezano za žigove PEVEX koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d., u tri je postupka Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom, dok mu je u dva prihvaćen zahtjev pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo te je tvrtka PEVEX d.d. pokrenula upravne sporove. Nijedan postupak nije pravomoćno okončan. Od tada sve postupke vode sudovi, a samo u jednom postupku sud je donio odluku i to u srpnju ove godine za žig PEVEX TAKO LAKO na način da je sudio u korist tvrtke PEVEX d.d. Također, pred upravnim sudom vode se i postupci za žigove PEVEC koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d. Stranke u upravnom sporu obvezuje pravomoćna presuda suda, pri čemu se napominje da i nakon što upravni sud donese odluku svaka stranka ima i pravo na podnošenje žalbe Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske. 

Tvrtka PEVEX d.d. će kao nositelj žigova i nadalje koristiti sve žigove PEVEC i PEVEX koje je zaštitila i koji su upisani u registar žigova.

Uz navedene postupke, u tijeku je i ovršni postupak koji je pokrenula tvrtka PEVEX d.d. protiv Zdravka Peveca kao dužnika zbog neplaćenog duga u iznosu od preko 500.000,00 eura koji dug proizlazi iz pravomoćne kaznene presude kojom su Višnja i Zdravko Pevec zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza oštetili tvrtku PEVEX d.d. za navedeni iznos. Ističemo kako je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno te sud nastavlja s propisanim radnjama.

Također, u tijeku je i jedan parnični postupak koji se vodi protiv Zdravka i Višnje Pevec radi isplate zateznih kamata za neplaćeni iznos duga iz ranije navedene pravomoćne kaznene presude.

Osim tih dugova, Zdravko Pevec duguje tvrtki PEVEX d.d. i na temelju pravomoćne presude Trgovačkog suda u Zagrebu iznos od 99.543,00 eura za parnične troškove u autorskom sporu koji je pravomoćno u cijelosti izgubio te dodatnih 48.444,00 eura za parnične troškove u postupku u kojem su Zdravko, Višnja, Danijel i Davorin Pevec tužili PEVEX d.d. za preko 2,5 milijuna eura, a za koji je donesena pravomoćna odluka drugostupanjskog suda kojim su odbijeni njihovi zahtjevi i ujedno utvrđena ništetnost ugovora o darovanju koji su njih četvero međusobno sklopili u svrhu prikrivanja imovine.

Uz tih 11 postupaka, na temelju optužnice, pravomoćne, u tijeku je kazneni postupak zbog sprječavanja dokazivanja i zbog krivotvorenja isprave protiv okrivljenika Zdravka Peveca, točnije zbog krivotvorenja ugovora u kojem je Zdravko Pevec potpisnik za obje ugovorne strane, koji ne postoji u nijednoj evidenciji niti ga je itko ikada primjenjivao, točnije nitko ga nikada nije vidio, ali se poput feniksa pojavljuje prvi puta nakon 15 godina od dana njegovog 'nastanka' te njegovu kopiju u 2018. Zdravko Pevec prilaže u postupcima pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo. 

Radujemo se svačijem poslovnom uspjehu pa tako i uspjehu gospodina Zdravka Peveca u nadi da će biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze prema tvrtki PEVEX d.d. koje danas prelaze iznos od 700.000 eura", naveli su u priopćenju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.