Zdravko Mamić -"Zoro osvetnik" za sutra sazvao press konferenciju na kojoj će napokon "popu reći pop, a bobu bob", meta bi mogao biti i sam Đuro Sessa

Gospodar Dinama koji je danas i pravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora sutra će nastaviti sa svojim prijetnjama da će otkriti uloge brojnih zvaničnika koji su mu "jeli iz dlana", a očekuje se da će kazati koju više i o Đuri Sessi, predsjedniku Vrhovnog suda koji mu je danas presudio i za kojeg je već i ranije izjavljivao optužbe od koji se krv ledi u žilama. Eto što je danas navečer napisao na svom FB profilu:

- Poštovane predstavnice i predstavnici medija pozivam Vas na press konferenciju sutra, 16. ožujka 2021. godine, od 13 sati u Hotel Mepas. Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press konferenciju isplatiti, jer ću po prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti! Vidimo se sutra!

Zdravko Mamić -"Zoro osvetnik" za sutra sazvao press konferenciju na kojoj će napokon "popu reći pop, a bobu bob", meta bi mogao biti i sam Đuro Sessa Slavko Midžor/Pixell
15. 3. 2021

Vrhovni sud danas je potvrdio kaznu koju je izrekao osječki Županijski sud od šest i po godina zatvora. Zdravko Mamić osuđen je za izvlačenje 15,30 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama. Tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, Zoranu Mamiću, treneru plavih Vrhovni je sud odredio zatvorsku kaznu od četiri godine i osam mjeseci.

Smanjili su mu kaznu Županijskog suda u Osijeku za tri mjeseca. Smanjena je i kazna četvrtooptuženom bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Damiru Vrbanoviću, bivšem direktoru Dinama potvrđena je prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora.

U Maksimiru nisu komentirali presudu Vrhovnog suda, no Zoran Mamić istog je trena kazao kako više nije trener Dinama i kako mu u budućnosti želi svu sreću.

Iz udruge "Dinamo to smo mi" na društvenim su mrežama objavili da "nakon što je Vrhovni sud potvrdio kazne bivšim čelnicima GNK Dinamo Zagreb Zdravku Mamiću i Damiru Vrbanoviću, sportskom direktoru i treneru Zoranu Mamiću, te porezniku Pernaru očekujemo hitne reakcije aktualne nelegalne i nelegitimne uprave po pitanju aktualnog trenera i člana skupštine Dinama."

Po članku 13. Zakona o sportu Zoran Mamić više ne smije ni sekunde biti trener Dinama, a Zdravko član skupštine Dinama, objavili su iz "Dinamo to smo mi".

Vrhovni sud je u obrazloženju dodao i da je u preostalom dijelu potvrđena prvostupanjska presuda kojom se od Pernara oduzima imovinska korist od dva milijuna kuna (oko 260.000 eura), od Zdravka Mamića 52 milijuna kuna (oko 6,86 milijuna eura), a od Vrbanovića 25 milijuna kuna (oko 3,3 milijuna eura).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.