Održan IV. Zagreb Forum

Četvrti Zagreb Forum održan je jučer u Zagrebu, s ciljem promicanja kvalitetnijih poslovnih odnosa Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe

Održan IV. Zagreb Forum Grad Zagreb
26. 3. 2019

Četvrti Zagreb Forum na temu Uloga Kine u jugoistočnoj Europi – Inicijativa 16+1 za suradnju na zapadnom Balkanu, održan je jučer na sveučilištu Libertas, u organizaciji Centra za međunarodne studije. 

Forum je organiziran s ciljem promicanja poslovnih odnosa Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe, a okupio je brojne kineske i regionalne znanstvenike iz područja međunarodnih odnosa.

"Ovo je idealan trenutak da kineske investicije u Hrvatskoj dovedemo u prvi plan. Na nama je da svima zainteresiranima za ulaganje u ovu regiju otvorimo vrata i omogućimo ulaz zdravog kapitala iz Azije. Važno je istaknuti činjenicu kako je Hrvatska domaćin summita Inicijative 16+1, koji će se ove godine u rujnu održati u Dubrovniku", kazala je tom prilikom zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Podsjetivši na važnost Kine na međunarodnoj razini, predsjednik Centra za međunarodne studije Radovan Vukadinović, istaknuo je kako naš fokus mora biti na odnosu Kine i naše regije.

„Kina traži otvoreno tržište, pošteno tržišno natjecanje, dobru suradnju i dobre poslovne rezultate. Mislim da joj to možemo pružiti“, poručio je Vukadinović.

Kako je istaknuto na forumu, glavni cilj ove inicijative je olakšati poslovanje i gospodarsku suradnju Kine i europskih zemalja, osobito poduzetnicima s Balkana na području industrije i trgovine ulaganja, kulture, obrazovanja i turizma. Također, naglašeno je da Kina ovu inicijativu smatra integralnim dijelom svog velikog projekta „Jedan pojas, jedan put“, što je svojevrsno aktualiziranje Puta svile.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.