Zašto nikad ne smijete voziti auto u zimskim rukavicama: nemate pojma koliko je to opasno

Čak i ako vam je hladno i drhtite, pažljivo sjednite u svog čeličnog konjića. Jeste li se ikada zapitali što vam se može dogoditi ako za volan sjednete u bundi?

I nalet pri brzini od 16 km/h može uzrokovati ozbiljna oštećenja bubrega, jetre, slezene... ako sigurnosni pojas preko bokova ne pritisne tijelo čvrsto uz sjedalo. I na gornjem dijelu preko ramena.

Zašto nikad ne smijete voziti auto u zimskim rukavicama: nemate pojma koliko je to opasno NILESH SONI / Pixabay
1. 1. 2023

Trenutne temperature daleko su od onih koje možemo očekivati ​​zimi, ali ni temperature oko nule u autu, pogotovo ako se noć provodi vani, nisu ugodne. Mnogi stoga sjedaju u automobil, pogotovo ako je riječ o starijem dizelašu, izdašno opremljen i zimski odjeven.

Prvih nekoliko minuta sigurno će biti ugodno, ali sa sigurnosnog stajališta vozač si ovom metodom čini medvjeđu uslugu.

Sigurnosni pojas ne nasjeda pravilno

Što se tiče pasivne sigurnosti, najproblematičnija je deblja odjeća, posebice veste, debele perjanice i bunde. Ne samo da ograničavaju pokretljivost u automobilu, već mogu uzrokovati da sigurnosni pojas ne naliježe pravilno i dovoljno čvrsto na tijelo vozača. Čak i odlučno i naglo kočenje može uzrokovati lakše ozljede, utvrdio je njemački automobilistički klub ADAC.
 

Napominju i da nalet pri brzini od 16 km/h može uzrokovati ozbiljna oštećenja bubrega, jetre, slezene... ako sigurnosni pojas preko bokova ne pritisne tijelo čvrsto uz sjedalo. I na gornjem dijelu preko ramena.

Debele rukavice i kapa nikako ne idu u automobil

Tu nije kraj problemima - debele zimske rukavice, osobito one od tkanine ili vune, mogu uzrokovati klizanje ruke po volanu (znače i nepotreban filter između volana i ruke), a debele kapa spojena na oči smanjuje vidljivost, u nekim slučajevima čak i prigušuje vanjske zvukove. Tu su, naravno, i teške i nezgrapne zimske čizme s debelim potplatom, koje također smanjuju osjećaj kočenja (i blagog ubrzanja, što je još važnije na skliskim podlogama), a zbog širine mogu značiti i da stopalo ne može stati. zaglaviti između pedala ili da ćete slučajno pritisnuti dvije pedale.

Ukratko – ako ne možete izdržati ovih nekoliko minuta prije nego što se automobil ili kabina zagriju na pristojnu temperaturu (upamtite – grijanje motora automobila na mjestu je zločin, a i duže traje), odjenite se tako da u niti u jednom slučaju neće utjecati na sposobnost vožnje i vašu sigurnost. Dakle - navucite rukavice od tanje kože, cipele sa što mekšim potplatom (i dovoljno užim, naravno), a kapa će vam najlakše nedostajati u autu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.