Led na staklu? I kombinacija dvije trećine octa i vode za odmrzavanje pali

Uz strugalicu i "kemiju" pale i drugi ‘bakini’ recepti koji također nisu sasvim suvišni. Led, susnježica i snijeg na staklima automobila. Kako ih ukloniti na najjednostavniji i najbezbolniji način? Uz strugalicu poželjno je koristiti, logično i  sprej sa sredstvom za odleđivanje, tekućinu za zimsko čišćenje prozora u posudi za ispiranje i rukavice.

Led na staklu? I kombinacija dvije trećine octa i vode za odmrzavanje pali Škoda
30. 12. 2021

Kad je vanjska temperatura noću ispod nule, što je ovih dana gotovo normalno, za one koji auto parkiraju na otvorenom, jutro počinje rekreacijom i tjelovježbom. Zove se struganje leda sa prozora, posebno s vjetrobranskog stakla. Stoga je namjenski pribor u automobilu namjenski strugač. No, da bi rad bio lakši, učinkovitiji i bez oštećenja, logično je imati pri ruci sprej sa sredstvom za odleđivanje, tekućinu za zimsko čišćenje prozora u posudi za ispiranje i rukavice.

Strgalo naj bo večnamensko

Zaključak je - nemojte se hvatati za led svakim komadom plastike koji imate pri ruci, jer možete oštetiti vjetrobransko staklo. Stoga su najbolji namjenski strugači dostupni u gotovo svakoj trgovini i na benzinskim postajama. Za nekoliko eura dobit ćete učinkovitu strugalicu, koja bi također trebala imati usnu od tvrde gume i čvrst, izrezan dio (za debeli sloj leda). Ako imate SUV ili kombi, zamislite teleskopsku ruku koja će vam olakšati pristup najvišim i najudaljenijim krajevima (čak i ako pada snijeg). Ako će led prekriti auto, naravno, nemojte na silu dizati metlice brisača jer ih možete otkinuti.pritiskom na staklo, uklonite led. Ako imate grijano vjetrobransko staklo, to će biti još lakše, ali svakako se prvo pozabavite bočnim staklima, gdje je površina leda tanja, dok sprej ili grijano staklo čini svoje. Sredstvo za odmrzavanje također će biti korisno za smrznute brave ili smrznute metle.

Nemojte koristiti toplu vodu, jer se staklo može razbiti i kod najmanjih oštećenja, ali će se sigurno opet brzo smrznuti. Ako je tako, ulijte vruću vodu u bocu i stavite je u auto ispod stakla. Toplina će malo omekšati led i olakšati vam rad. Postoje i neki ‘bakini’ recepti koji također nisu sasvim suvišni – na primjer, kombinacija dvije trećine octa i vode za odmrzavanje. Ako vam miris ne smeta... Može se smrznuti i unutrašnjost vjetrobranskog stakla.To je naravno također moguće, posebno pri niskim temperaturama i visokoj vlazi u kabini. I to s dovoljno prljavom staklenom površinom. Vlaga može ispariti sa sjedala i poda te se nakupiti na staklu koje se postupno smrzava noću kada se kabina hladi. I ovdje pomaže strugalica za led, a sprej za odmrzavanje se ne preporučuje jer će kabina biti puna isparenja alkohola i oštrih mirisa. ) i naravno dobro osušite unutrašnjost kabine, uz pomoć klima uređaja i više temperature. Sve to neće pomoći ako iz kabine ne uklonite vlažne komade odjeće i obuće, mokre skije,... Kada puhanje zraka zagrije kabinu, staklo možete očistiti i izvana, ako koristite dovoljno zimskog sredstva za čišćenje stakla u kabini. ispravan odnos s vodom. Također znajte da će jutarnji sloj leda biti tanji ako je staklo potpuno čisto. Stoga prije nego što napustite automobil, neka brisači dovoljno dobro očiste vjetrobran s dovoljno sredstva za čišćenje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.