Zagrebački gradonačelnik susreo se s beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom

Gradonačelnik Zagreba jučer je u palači Dverce primio beogradskog nadbiskupa mons. Stanislava Hočevara, zahvalivši mu tom prilikom na svemu što čini za Hrvate u Srbiji

Zagrebački gradonačelnik susreo se s beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom Grad Zagreb
23. 1. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer se susreo s beogradskim nadbiskupom mons. Stanislavom Hočevarom i njegovim tajnikom vlč. Mihaelom Sokolom, koji u Zagrebu sudjeluju na 59. teološko-pastoralnom tjednu.

Kako je tom prilikom naglasio Bandić, zahvalan je na svemu što nadbiskup Hočevar čini za Hrvate u Srbiji. "U Zagrebu živimo svi zajedno, točnije živimo multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost. Želim da se u Beogradu kao i u Zagrebu, svaki čovjek osjeća sretno i da se nitko ne osjeća suvišnim", poručio je. 

Nadbiskup Hočevar istaknuo je da je katolička crkva u Srbiji manjinska. "U našoj nadbiskupiji živi preko dvadeset različitih nacionalnih grupa od kojih je udio Hrvata najveći. Upravo zbog toga izražavam radost i zahvalnost da smo danas mogli biti zajedno", rekao je Hočevar, dodavši da se zbog specifičnog položaja u Beogradu jako trudi da svaki čovjek sačuva svoj nacionalni i konfesionalni identitet.

"Zbog toga mi je drago da nas gospodin gradonačelnik razumije, posjećuje i da s nama uspostavlja kontakte, a naša je glavna zadaća da učinimo sve kako bi došlo do što većeg jedinstva", zaključio je nadbiskup.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.