Svečano otvorena osnovna škola Hrvatski Leskovac

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u društvu ravnateljice Dubravke Ljubičić svečano otvorio Osnovnu školu Hrvatski Leskovac

Svečano otvorena osnovna škola Hrvatski Leskovac Grad Zagreb
28. 2. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je svečano otvorio Osnovnu školu Hrvatski Leskovac. Nova škola prostire se na 12 tisuća četvornih metara, a sadrži 14 učionica s kabinetima, knjižnicu s čitaonicom, blagovaonicu, dvodijelnu sportsku dvoranu s teleskopskim tribinama te vanjsko igralište.

Kako je tom prilikom istaknula ravnateljica škole Dubravka Ljubičić, opremljena je suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom, čime su stvoreni realni preduvjeti za stalni napredak u odgojno obrazovnom radu. 

"Predviđena je za 320 učenika za rad u jednoj smjeni, što omogućava brojne oblike dodatnog izvannastavnog i izvanškolskog rada i produženog boravka. Takvi raznovrsni oblici rada utjecat će na podizanje obrazovne kulture", kazala je Ljubičić. 

"Nema Hrvatske bez obrazovanih ljudi, solidarnosti, socijalne pravde, multikulturalnosti i multietničnosti. U Zagrebu već desetak godina dižemo obrazovni standard s besplatnim udžbenicima i gradnjom novih škola, s konačnim ciljem rada u jednoj smjeni", naglasio je Bandić, dodavši da ukupna vrijednost investicije iznosi oko 55 milijuna kuna.

Najavio je i da je, uz školu u Hrvatskom Leskovcu, ove godine u planu još pet škola, od kojih su tri nove, dok će se dvije rekonstruirati. 

Kako je pak naglasio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, u tijeku je izgradnja OŠ Vidovec, OŠ Ivanja Reka, OŠ Središće, Glazbenog učilišta Elly Bašić i uređenje prostora Hotelijersko turističke škole, na Botićevom trgu.

"Gradimo i tri sportske dvorane u OŠ Bukovac, Granešini i OŠ Tin Ujević, a u tijeku je i natječaj za izgradnju područne OŠ u Resniku te natječaj za dogradnju i izgradnju športske dvorane u OŠ Ksavera Đalskog i Dobriše Cesarića", poručio je Lovrić. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.