Zagreb će danas obilježiti Sat za planet Zemlju

U okviru globalne akcije Sat za planet Zemlju danas će od 20:30 do 21:30 u mraku biti Zagrebačka katedrala, Kaptol i Medvedgrad 

Zagreb će danas obilježiti Sat za planet Zemlju Grad Zagreb
30. 3. 2019

Grad Zagreb i ove će godine sudjelovati u akciji Sat za planet zemlju, gašenjem svjetla na sat vremena. Akcija se, podsjetimo,  održava diljem svijeta, s ciljem podizanja svijesti o posljedicama klimatskih promjena, kao snažan podsjetnik da je neophodno osigurati održivu budućnost našeg planeta.

U okviru akcije danas će tako od 20:30 do 21:30, u mraku biti Zagrebačka katedrala, Kaptol i Medvedgrad.

Ovogodišnji moto akcije glasi "Skini se s plastike, navuci se na prirodu", a provest će se u više od 180 zemalja, gdje će središta više od sedam i pol tisuća gradova, kao i dvije tisuće svjetski poznatih znamenitosti biti u mraku.

Globalna inicijativa WWF-a Sat za planet Zemlju nastala je 2007. u Sydneyu, s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju.

S vremenom je prerasla u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.