Za gospodarski oporavak EU-a trebat će i do 1,6 bilijuna eura

Povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je da će za gospodarski oporavak zemalja članica Europske unije biti potreban paket pomoći u iznosu do 1,6 bilijuna eura.

Za gospodarski oporavak EU-a trebat će i do 1,6 bilijuna eura © European Union 2020
21. 4. 2020

Kako bi se ponovno pokrenulo europsko gospodarstvo koje trpi velike posljedice zbog pandemije koronavirusa, možda će biti potrebno i do 1,6 bilijuna eura, izjavio je povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište Thierry Breton u utorak u razgovoru za francusku televiziju BFMTV.

Breton je istaknuo da trenutačno zajedno s povjerenikom za gospodarstvo Paolom Gentilonijem priprema paket pomoći takvog obujma kako bi se ponovno potaknulo posrnulo gospodarstvo Europske unije. Najvažniji cilj je pomoći manjim i srednjim poduzećima, istaknuo je Breton dodavši da će veća financijska sredstva biti potrebna i za turizam koji trenutačno trpi goleme gubitke.

Prema Bretonovoj procjeni će granične kontrole koje su uvedene unutar schengenskog prostora zbog pandemije koronavirusa uglavnom ostati na snazi i tijekom ljetnih mjeseci. Idućeg bi se tjedna na tu temu trebala održati i videokonferencija ministara turizma zemalja članica Europske unije. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.