Ulaznice za Cecu idu kao halva, no nema interesa za domaće izvođače koji su zgroženi utjecajem yugo turbo folka

Traži se karta više za Arkanovu udovicu! Prestrašan je to utjecaj "yugo folka. MASKE SU PALE! Organizator tvrdi da tršište diktira ritam, jer na njoj se zarađuje, a na domaćim izvođačima gubi novac.

Ova vijest mnoge je uznemirila, jer smatraju da je izbor izvođača "sramotan za  narodnu tradiciju i kulturu općenito".

Razgovarali smo s organizatorom karnevalske smotre. Objasnio nam je zašto je odlučio da otvori karneval s Cecom i rekao da ne žali zbog odluke.

Ulaznice za Cecu idu kao halva, no nema interesa za domaće izvođače koji su zgroženi utjecajem yugo turbo folka Milos Vujinovic/Bobo/Ceca/Instagram/fotomontaža
3. 2. 2023

Organizator Kurentovanja, najvećeg karnevalskog festivala u Sloveniji, prije više od tjedan dana najavio je da će kulturno-etnografski festival nacionalnog značaja otvoriti 3. veljače koncertom Svetlane Ražnatović zvane Ceca.

Ova vijest mnoge je uznemirila, jer smatraju da je izbor izvođača "sramotan za slovensku narodnu tradiciju i slovensku kulturu općenito". https://www.metropolitan.si/novice/slovenija/zacetek-kurentovanja-2023-bo-najavila-ceca-ptujcani-so-zgrozeni/

S obzirom na val negodovanja koji je izazvao izbor izvođača, mogli bismo očekivati ​​da će prodaja ulaznica za ovaj koncert stagnira. Organizator festivala - tvrtka Radio-Tednik Ptuj na čelu s Dragom Slameršakom - objasnio nam je da to nije tako.

 

Ulaznice za Cecu idu kao halva i traži se karta više

Slameršak je za Metropolitan.si rekao kako je za Cecin koncert već prodano 2300 ulaznica. Prodaja je još u tijeku, no moći će se kupiti na dan događanja ispred dvorane.

"Jako smo zadovoljni interesom publike za nastupom gospođe Cece, zadovoljni smo i potražnjom za koncertima hrvatskih glazbenih gostiju. S druge strane, prodaja slovenskih izvođača ne ide baš najbolje, izuzevši benda Siddharta, “ bio je iskren.

Svoj izbor nema namjeru bilo kome opravdavati

Svjestan je da je izbor Cece na početku Kurentovanja mnoge uznemirio. No istraživanje je pokazalo da Slovenci radije idu na koncerte stranih glazbenih gostiju nego slovenskih.

Stoga ne žali zbog odluke o izboru izvođača. Naglašava i da će na Kurentovanju 70 posto svih nastupajućih gostiju biti Slovenci.

Jedino mu je žao "što je pozitivna priča koju nudimo na ovogodišnjem zabavnom karnevalu - dobar provod, druženje, pjesma, zabava i poštovanje - zloupotrijebljena za govor mržnje, diskreditaciju, isključivanje, etiketiranje". Republika Slovenija koja je kritizirala izbor glazbenog gosta za početak Kurenotvanja trebala je biti svjesnija male veličine slovenskog glazbenog prostora i utjecaja "jugoslavenske glazbe" u Republici Sloveniji. 


Ceca je puno isplativija od slovenskih izvođača
 

Priznaje da su se za Cecu odlučili zbog financijskog aspekta. Organizatori koncerata prepušteni su tržišnoj logici i stoga traže one izvođače koji će popuniti dvoranu. Slameršak smatra da bi se takva situacija u Sloveniji mogla riješiti kada bi država "financijskim poticajima pomogla organizatorima koncerata, u slučajevima kada bi nastupali isključivo slovenski izvođači ""Družba Radio-Tednik Ptuj već 53 godine organizira festival narodno-zabavne glazbe - to je najstariji festival u Republici Sloveniji. Prošle godine smo prodali samo 360 ulaznica. Projekt provodimo samo zbog tradicije i poštovanja prema Slovenska narodna glazba“, podupire tvrdnje da među Slovencima jednostavno nema toliko interesa za slovensku glazbu kao za stranu glazbu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.