VIDEO: Pravi kriminalci danas novac uspješnije "peru" kroz javnu nabavu i predstečajne postupke u kojima je samo u Hrvatskoj "zamračeno" 10 milijardi eura i preko fondova iz drugih država

Mislav Kolakušić u Europarlamentu žestoko o kriminalu i pranju novca te o političkom sustavu u Hrvatskoj koji je omogućio neviđenu pljačku od najmanje 10 milijardi eura koje su danas u džepovima tko zna koga.

U svemu tome kriminalu sudjelovale su i neke druge države koje su pomogle zametnuti trag otetoj imovini

VIDEO: Pravi kriminalci danas novac uspješnije "peru" kroz javnu nabavu i predstečajne postupke u kojima je samo u Hrvatskoj "zamračeno" 10 milijardi eura i preko fondova iz drugih država Igor Stažić
18. 9. 2019

- Korupcija i pranje novca su poput spojenih posuda. Najveća korupcija i najveći nestanak novca koji je poslije opran nije od šverca duhana, ucjena i znanog kriminala. Novac u najvećoj mjeri nestaje iz postupaka javne nabave, a u Hrvatskoj je nestao i kroz famozne postupke predstečajnih nagodbi i stečajnih postupaka. I ono što je još gore, što se dogodilo u Republici Hrvatskoj moguće je tu korupciju legalizirati novodonesenim zakonima. U Lijepoj našoj je donesen Zakon o predstečajnim nagodbama i izvanrednim uprava u postupcima koji su bili teški 10 milijardi eura, a sudovi koji su trebali nadzirati zakonitost postupaka pretvoreni su u najobičnije notara! Ogroman je novac nestao tako. Mnogi su postali vlasnici trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj, a da mi ne znamo tko su oni! Sve se to dešava preko famoznih fondova koji imaju sjedišta u nekim trećim zemljama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.