Dajem otkaz na Sudu, odričem se velike plaće samo da bih promijenio Hrvatsku! I imam opasne namjere, kako su rekli, ali za one koji su ogrezli u korupciju

Mislav Kolakušić samo šest dana prije izbora odlučio se na nesvakidašnji i nikad  zabilježen potez u politici u povijesti Hrvatske. Odlučio je raskinuti posao s Trgovačkim sudom, odreći se 7 milijuna kuna zajamčenih prihoda koji mu pripadaju kao sucu do 70 godina, ugroziti egzistenciju supruge Lidije i jednogodišnjeg Antuna, jer odlučio je dostojanstveno i nadasve hrabro i odvažno sučeliti se svima onima koji troše proračunske, a ne vlastite novce, koji su kriminalom, nepotizmom, klijentilizmom, nesposobnošću, neznanjem doveli Hrvatsku na europsko dno. Zatražio je razrješenje s petkom, 24. svibnjom 2019.

- Hrvatskoj nedostaje pravde i morala i jednakosti. Ako ste konastranto okrućeni ljudima koji pljačkaju onda ste posve nemoćni.

Svima ćemo skenirati njihova imovinu, posebice dužnosnicima. Istraživati ćemo je li ona u srazmjeru s prihodima. Ako nije, zna se što slijedi.

Dajem otkaz na Sudu, odričem se velike plaće samo da bih promijenio Hrvatsku! I imam opasne namjere, kako su rekli, ali za one koji su ogrezli u korupciju Bojan Haron Markičević
20. 5. 2019

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, gostujući danas na Televiziji N1 iznenadio je apsolutno sve. Tako što ne događa se često u nas, a i u svjetskim analima rijetki su bili ti koji su odlučili privatno žrtvovati za opće dobro.

- Tražim od petka 24. svibnja razrešenje s posla suca Trgovačkog suda i rješavam se prava na unosnu plaću koja mi je kao sucu zajamčena sve do 70 godina života. Od danas još žešće, još jače i odvažnije biram novu, posve drukčiju Hrvatsku, onu u kojoj bi trebalo biti čast i provoditi javne interese. Znam koliko je ovaj potez hazardan za moju obitelj koja je već i do sada iskusila moj društveni angažman, no znam da bez suštinskih promjena nećemo imati lijepo mjesto za život.

Hrvatska je opljačkana zakonim, koji su kreirani da bi se napravila grabež. Sve sam pokušao kao sudac napraviti da se spriječi pljačka Hrvatske. Donosio sam odluke koje su pokušale spriječiti otimačinu, predstečajne nagodbe, pljačku..., no shvatio sam da je to nemoguće.

Moguće je to tek s jednog mjesta, onog predsjednika Vlade. Ako nemate u Hrvatskom samoru 76 mandata ne možete ništa.

Hrvatskoj nedostaje pravde i morala i jednakosti. Ako ste konastranto okrućeni ljudima koji pljačkaju onda ste posve nemoćni.

Svima ćemo skenirati njihova imovinu, posebice dužnosnicima. Istraživati ćemo je li ona u srazmjeru s prihodima. Ako nije, zna se što slijedi.

Kandidirat ću se i za predsjenika, jer to je kampnja u kojom imamo mogućnost na veliki medijski prostor. Mi smo sada gotovo blokirani. I to je jedan od važnijih razloga zašto ću se kandidirati i za predsjednika i zašto ću pobijediti

Mislav Kolakušić je nevjerojatno hrabar, odvažan, s golemom energijom i voljom suprotstaviti se korupciji, klijentilizmu, nepotizmu, kriminalu... i svemu onome što nas iz dana u dan udaljuje od civiliziranih standarda. Kazali su za njega da ima opasne namjere. Tako što reći čovjeka koji je odlučio uložiti sebe, svoje najmilije, svoje najbliže, koji umjesto da vozi skupocjene automobile, putuje i uživa u raskoši, koji rasprodaje djedovinu dovoljno govori o svima onima koji su upregli svu svoju mašineriju da bi spriječili čovjeka koji malo toga traži, a toliko toga daje. On ima znanje, hrabrost, odlučnost i kako su to prekjučer rekli Splićani, nakon dugo vremena na našoj se političkoj sceni pojavio iza koga valja stati. Da bi se to i dogodilo Mislavu Kolakušiću mora se poklopiti i ne više toliko toga koliko je na početku svog višegodišnjeg djelovanja mislio. Puno je on toga sa svojim suradnicima odradio, prikupio zavidnu listu istomišljenika, popularnost mu raste iz dana u dan i sve je izvjesnije kako ipak neće napustiti politiku. Kazao je kako nitko nema pravo na časno bavljenjen politikom ne osvoji li bar jedan mandat u EU izborima i kako bio bilo pošteno i normalno da svi takvi, a ima ih nemalo, napuste političku scenu. Upitan, hoće li i on to napraviti, kazao je da da, ali kako se to sigurno neće dogoditi. Mislav Kolakušić ovaj je nesvakidašnji potez izrekao na jedinoj televiziji gdje ima "ulaz", jer "veliki" ga ne doživljavaju. Sasvim je izvjesno kako je ova današnja izjava i odluka suca Mislava Kolakušića ogroman doprinos jednoj uljuđenijoj politici i njenim protagonistima koji za sebe ne traže ništa a žele dati ama baš sve. Upravo zbog pojave jednog takvog osobenog političara mnogi su se prepoznali i šalju mu svakodnevno prijeteće poruke, pa i one da je on još jedna stranka opasnih namjera.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.