VIDEO: M. Rimac: Dva dana morate učiti prije nego što sjednete za upravljač Concepta One ili S

Je li Richard Hammond poslušao savjet hrvatskoga poduzetnika koji sugerira, a i osigurava najmanje dvodnevno školovanje svim potencijalnim kupcima Concept_Onea ili Concepta S? Vozačka reakcija prilikom udesa nije govorila tome u prilog

12. 6. 2017

Samo dan prije teškog udesa Richarda Hammonda, jednog iz trolista najpopularnijih i najzanimljivijih prezentera koji su godinama u Top Gearu, a danas u The Grand Tour-u, oduševljavali gledatelje, napisali smo kako u St. Gallenu rade povijesni test s hrvatskom jurilicom. Tko bi rekao da ćemo biti tako vidoviti. Bolid Mate Rimca Concept S, s približno 1380 konjskih snaga ( 1 megawat) zapao je nesretnoga Hammonda, a legendarni Jeremy Clarkson parirao mu je u konvencionalnom cestovnom bolidu Lamborghiniju Aventadoru (oko 750 KS). Hammond je prošao kroz ciljnu ravninu i tako označio i kraj testa, no ono što je uslijedilo bile su scene iz najstrašnijih i najuzbudljivijih filmova. S Matom Rimcem razgovarali smo prije nekoliko mjeseci o brojnim tajnama njegova posla, pa tako i o infotainmentu. Objašnjavao nam je njegovu učinkovitost, od regulacija voznih značajki, preko doziranja i kontroliranja vektoringa, do zabavnih programa. Uza sve to nam je kazao kako za takvo što treba znanja i najmanje dva dana škole dobre vožnje u Conceptu One/S. Je li to učinio i Hammond? Prema onome što smo imali prigodu vidjeti, baš i ne! Čujte iz prve ruke kako treba voziti Concept S!

Napisao i snimio: Igor Stažić

Snimio: Boris Štajduhar

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.