Uživo KORONA: Supruga Justina Trudeaua, Sophie Grégoire pozitivna na COVID-19, kao i Kovačićev suigrač u Chelsiju, kao i trener Arsenala. I sport pred kolapsom

Trudeauovoj supruzi dijagnosticiran je Covid-19
Supruga Justina Trudeaua, Sophie Grégoire Trudeau, testirala se pozitivno na Covid-19 nakon povratka iz posjete Velikoj Britaniji sa simptomima gripe, a kanadski premijer se sada samoizolira.
Dijagnosticirana bolest i kod trenera Arsenala Mikel Artete, baš kao i kod Callum Hundson-Odobija, suigrača Kovačića u Chelsiju. Gotovo sve najveće nogometne lige ili su otkazane, ili će se utakmice igrati bez publike. Stanku su odlučili uzeti u Španjolskoj, Italiji, Portugalu, Nizozemskoj, Irskoj, SAD-u, a njemačka i francuska liga igrat će se bez prisustva publike. Otkazana utrka F1 Grand Prix u Melbourneu

Uživo KORONA: Supruga Justina Trudeaua, Sophie Grégoire pozitivna na COVID-19, kao i Kovačićev suigrač u Chelsiju, kao i trener Arsenala. I sport pred kolapsom justin Trudeau
13. 3. 2020


U Melbourneu su navijači stigli na ulaze piste i tek tamo su saznali da je događaj otkazan. Odluka je uslijedila nakon dana zabrinutosti zbog rizika koji će predstavljati veliko okupljanje, uključujući i same sudionike trkačkog tima. Hamilton je već prije sa svojom momčadi otkazao nastup.

Australija će zaustaviti masovna okupljanja od sljedećeg tjedna
Premijer Scott Morrison rekao je da će australska vlada usvojiti medicinske savjete kako bi otkazala organizirana masovna okupljanja više od 500 ljudi od ponedjeljka nadalje. Naredba ne uključuje škole, sveučilišta ili javni prijevoz. Vlada je također pojačala savjete o putovanjima kako bi rekla kako bi Australci trebali preispitati nebitna inozemna putovanja.

Tržišta tonu
Azijska tržišta otvorila su se u slobodnom padu. Japanski Nikkei je pao za 10%, a Australija je pala za 8% prije nego što je ponovno porasla na 4,4%. Novozelandska referentna vrijednost NZX50 pala je za 7,9%, a trgovanje je nakratko zaustavljeno na Južnoj Koreji, kada je referentni indeks KOSPI pao 6,8%.

Masovne grobnice u Iranu potakle su strahove zbog opsega zataškavanja virusa
Satelitske snimke masovnih grobnica u gradu Qom, koje je prvi objavio New York Times, pokazale su da je iranska epidemija koronavirusa još ozbiljnija nego što to vlasti priznaju.


"Iako imam neugodne simptome virusa, uskoro ću se vratiti na noge", rekla je u izjavi. "Biti u karanteni kod kuće nije ništa u usporedbi s drugim kanadskim obiteljima koje bi mogle proći kroz ovo i za one koji su suočeni s ozbiljnijim zdravstvenim problemima."


Ujedinjeni narodi, Gana i Gabon izvještavaju o prvim slučajevima
Prema napomeni poslanoj u misije UN-a, diplomatkinja misije Filipina pri Ujedinjenim narodima testirala je pozitivnost na koronavirus, čineći ženu prvim poznatim slučajem u sjedištu svjetskog tijela u New Yorku.

Gabon i Gana postali su deveta i deseta zemlja u subsaharskoj Africi koja su zabilježila pozitivne slučajeve.

U Rimu su se zatvorile katoličke crkve
U Italiji, gdje je izbijanje razrušivalo danak, sve katoličke crkve u Rimu zatvorile su se po nalogu Vatikana.

Papski vikar za Rim rekao je da će se crkve ponovno otvoriti kada 3. travnja istekne šira intervencija talijanske vlade na javnim okupljanjima. "Vjernici su, prema tome, oslobođeni obveze ispunjenja svečanog nagovora", izjavio je kardinal Angelo De Donatis.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.