Ukrajina ne treba dati teritorij Rusiji, ali za EU i SAD te za sve više bolesnika i pacijenata nuklearni je rat opcija - to moramo zaustaviti ODMAH!

VIDEO KOJI NAPROSTO MORATE VIDJETI I POSLUŠATI: Mislav Kolakušić rekao je u Strasbourgu kako je nuklearni rat sve bliže te snažno podsjetio na Stjepana Radića koji je 1918. izrekao povijesnu rečenicu: - “Ne srljajte kao guske u maglu”!

Eurozastupnik je kazao kako samo psihopati mogu svjesno riskirati nuklearni rat, a njih danas u EU i SAD-u ne manjka. Aludirao je da se na Vladimira Putina ide na nož, da ga se satjeralo u mišju rupu vjerujuć' kako će ga sankcije opametiti, a ruski narod svrgnuti, no on je poput razjarenog medvjeda spreman na sve, sve izvjesnije i aktiviranje nuklearnog okidača. To se mora spriječiti!

- Povijest sankcija nas je naučila nešto sasvim drugačije. Prije sedam desetljeća uvedene su sankcije Kubi, Sjevernoj Koreji, s istim očekivanjem da će sam narod svrgnuti Kim Il Sunga, da će svrgnuti jednog od najdugovečnijih vladara u povijesti svijeta, da će Fidela Castra svrgrnuti, 70 godina kasnije, obitelji Kim i Castro i dalje vladaju.

- To ne znači da Ukrajina treba prepustiti ni na koji način svoj teritorij Rusiji. Apsolutno ne. Ali, što je potrebno. Potrebno je odmah zaustaviti rat, kazao je Mislav Kolakušić.

Na svjetskoj i europskoj sceni, među političkim liderima i kreatorima javnog mnijenja sve je više bolesnika i psihopata kojima nuklearni sukob više nije nezamisliva i nepoželjna opcija. Dapače, neki otvoreno prizivaju takav sukob koji bi donio nezamislivo stradanje milijuna ljudi. Ti politički oportunisti kojima životi milijuna ljudi, njihovih sugrađana, ne znače ništa, niti ne pomišljaju na bilo koju opciju koja bi zaustavila rat, sve dok ne bude prekasno.
Ukrajina ne treba dati teritorij Rusiji, ali za EU i SAD te za sve više bolesnika i pacijenata nuklearni je rat opcija - to moramo zaustaviti ODMAH! Eric VIDAL Copyright © European Union 2021 - Source : EP
7. 10. 2022

Iznimno dojmljiv je govor održao u Europarlamentu u Francuskoj hrvatski zastupnik Mislav Kolakušić, koji je odaslao poruke od kojih moramo biti zabrinuti, poruke koje traže hitno uključivanja razuma, ponajprije Europljana i Amerikanaca koji su satjerali Vladimira Putina u brlog i čije će se reakcije sve teže moći predvidjeti i spriječiti. U velikoj mjeri Mislav Kolakušić parafrazirao je  strah Stjepana Radića od ujedinjenja sa Srbijom 1918. Neodoljivo je ovaj govor podsjetio na onaj najpoznatiji hrvatskog narodnog tribuna kojeg je održao na zasjedanju Središnjeg odbora Narodnog vijeća u Zagrebu 24. studenog 1918. godine. 

Tada se pitao Stjepan Radić za budućnost samo jednog naroda, danas se na sličan način za budućnost cijelog svijeta zapitao, pred najuzvišenijom europskom institucijom, Mislav Kolakušić i evo što je kazao:

- Onaj tko očekuje da će Putin dopustiti da ga svrgnu, uistinu ne razmišlja niti logično, niti gleda u povijest kako su se slične stvari razvijale, mogu reći da je pomalo djetinjast i glup. Ta glupost može dovesti do stotina milijuna mrtvih u potencijalnom nuklearnom ratu. Putin, ukoliko osjeti da je životno ugrožen, a njegov gubitak vlasti već bi bio dovoljan za njega da smatra da je životno ugrožen. Ukoliko osjeti da je njegova domovina ugrožena, da je stanovništvo Rusije ugroženo, nuklaerni rat, odnosno upotreba samo jednog drugog oružja u započetom ratu je vrlo izgledno. Mora se odmah stati na loptu. To ne znači da Ukrajina treba prepustiti ni na koji način svoj teritorij Rusiji. Apsolutno ne. Ali, što je potrebno. Potrebno je odmah zaustaviti rat. EU i SAD to mogu ovako, dok klikneš, na iznimno jednostavan način. Velike su sile, poslušat će ih i druge velike sile, rat se može odmah i mora odmah zaustaviti.

Ovaj zadnji govor nije samo svježa recenzija euroatlanskih odnosa s Majčicom Rusijom, već i svojevrsni vapaj, upućen prije svega onima u Europi i Americi koji, kako to kaže Mislav Kolakušić, mogu to riješti i jednostavnim pusketanjem prstiju, dok si rekao keks. Upitao se zašto se to ne čini i zašto se izaziva svjetska kataklizma na ovaj način:

- Bolje razumijevanje društvenih i političkih odnosa dviju današnjih supersila, Rusije i Amerike, moglo je i moralo je spriječiti rat u Ukrajini. Mi se ponašamo kao da trenutno na svijetu postoji samo jedna sila, a to su SAD. U potpunosti se negira postojanje drugih svjetskih supersila, kao što su Rusija, Kina, Indija, Brazil. To su sve super sile.

Što smo pogriješili, što je EU pogriješila? Pogriješila je, jer je smatrala, suprotno svemu onome što nas je politička povijest naučila, da može staviti nuklearno naoružanje na same granice Rusije.

Kao što ni SAD ne bi dopustile da Meksiko uđe u sastav Ruske Feredracije i pristupi ruskom vojnom savezu, tako je i Rusija pokušala zaustaviti pristupanje Ukrajine NATO-u i postavljanje nuklearnih bojevih glava na granice same Rusije. To smo prepustili, jer smo smatrali da je Rusija preslaba, jednostavno smo je u potpunosti zanemarili. Je li Rusija jaka kao što neki pričaju, ili je nešto slabija kao što drugi smatraju, nije od utjecaja na razumno donošenje odluka.

Sada kada smo dobili rat pokušavamo zaustaviti taj isti rat uvođenjem sankcija Rusiji, očekujući da će sam ruski narod svrgnuti Putina. Povijest sankcija nas je naučila nešto sasvim drugačije. Prije sedam desetljeća uvedene su sankcije Kubi, Sjevernoj Koreji, s istim očekivanjem da će sam narod svrgnuti Kima, da će svrgnuti jednog od najdugovečnijih vladara u povijesti svijeta, da će Fidela Castra svrgrnuti, 70 godina kasnije, obitelj Kim, obitelj Castro i dalje vladaju. O kojim državama se radi. Sj. Koreja i Kuba su bile prektično na razini nula posto samodostatnosti, i opstale su. A Rusija je praktično razini na 100 % samodostatnosti. I vodstvo EU nas uvjerava da će to zaustavit rat. Vidimo kako je to zaustavilo rat.

Sada je vrijeme da se opametimo i zaustavimo nuklearni rat

Kolakušić je kazao kako smo imali 70 godina povijesnog iskustva kako utječu sankcije na "odmetnute" države. I to na pokušaje svrgavanja legalno izabranih vlasti. Nakon 7 desetljeća ekonomskih sankcija i to na najvišoj razini Kubi i Sjevernoj Koreji i dan danas na vlasti su iste dinastije. Poručio je:

- Pa zar nas povijest ne uči. Moramo se okrenuti diplomaciji. Ovaj rat će dovesti do nuklearnog rata i pogibije stotina milijuna ljudi. Moramo koristiti iskustva povijesti i okrenuti se miru.

Govori se sankcije su naštetile ruskim građanima i tako dalje. Jesu. Naštetile su i ranije i ovih sedam desetljeća i kubanskim i sjevernokorejskim, međutim oni su i dalje na vlasti. Realno je očekivati da će i Putin ostati na vlasti. Onaj tko to ne očekuje, uistinu mi nije jasno na temelju čega donosi svoje zaključke. Vrijeme je za mir i vrijeme je za mir odmah. Jer ako dođe do veće eskalacije i rat se preseli na teritorij Rusije bit će ga iznimno teško zaustaviti. Imajte to na umu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.