U okviru Tjedna Kosova u Hrvatskoj, održan okrugli stol "Dijaspora i regija"

Okrugli stol pod nazivom "Dijaspora i regija"  održan je danas u Zagrebu, u sklopu manifestacije Tjedan Kosova u Hrvatskoj

U okviru Tjedna Kosova u Hrvatskoj, održan okrugli stol "Dijaspora i regija" Grad Zagreb
13. 2. 2019

U okviru manifestacije Tjedan Kosova u Hrvatskoj, u Novinarskom domu danas je održan okrugli stol pod nazivom "Dijaspora i regija", na kojem se raspravljalo o integraciji Albanaca u dijaspori, ali i o domovini iz koje dolaze.

Kako je tom prilikom istaknula zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić, brigom za vlastitu tradiciju i poštivanjem tuđe doprinosimo boljitku vlastitog naroda, ali i produbljivanju međudržavnih odnosa te razvoju stabilnosti i miru čitave regije.

"U svakom pa i u ovom našem vremenu, potrebni su nam dobri i lijepi primjeri međusobne povezanosti, izgradnje mostova te upornosti u radu i brizi za svoje nasljeđe. Tjedan Kosova je svakako jedan takav primjer", poručila je Majić.

Uz Rizu Poda, veleposlanika Albanije, u okruglom stolu sudjelovali su i Gezim Kasapolli, veleposlanik Kosova, Nazif Djaferi, ministar savjetnik i otpravnik poslova, Marija Škunca, zamjenica savjetnika predsjednika Vlade, Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica pet nacionalnih manjina u Hrvatskome Saboru te Esad Čollaku, predsjednik Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.