U Kini sve veća pojava asimptomatskih infekcija koronavirusa

Kina je pozvala na pojačano otkrivanje osoba koje su zaražene koronavirusom ali ne pokazuju simptome, navodi se u cirkularnom dokumentu koji je objavljen u Zajedničkom mehanizmu za prevenciju i kontrolu Državnog vijeća.

U Kini sve veća pojava asimptomatskih infekcija koronavirusa Pixabay
9. 4. 2020

Asimptomatski se slučajevi odnose na ljude koji su bili pozitivni na koronavirus, ali ne razvijaju simptome poput vrućice, kašlja ili grlobolje, napominje se u cirkularu, uz napomenu da su zarazne i da predstavljaju rizik od širenja na druge.

Provjeravanje asimptomatskih infekcija trebalo bi pojačati, usredotočiti na bliske kontakte potvrđenih pacijenata, ljudi koji su uključeni u epidemije klastera, one izložene COVID-19 i putnike iz područja s visokim rizikom od infekcije.

Uredbom se također zahtijeva da bolnice i odjeli za kontrolu bolesti u cijeloj državi poduzmu brze akcije nakon što se otkriju asimptomatski nosači.

Zakazano je da medicinske ustanove prijave infekcije svojim superiornim odjelima za suzbijanje bolesti u roku od dva sata nakon što su asimptomatski nosači COVID-19 pronađeni izravnim internetskim sustavom.

U međuvremenu, službe za kontrolu bolesti prema odredbama uredbe trebale bi dovršiti u roku od 24 sata epidemiološko istraživanje koje uključuje i kontakt s istragom. Nakon potvrde da će asimptomatski nosači biti stavljeni pod koncentrirano medicinsko promatranje 14 dana te se iz karantene mogu osloboditi samo nakon dva negativna uzastopna rezultata ispitivanja nukleinske kiseline, s intervalom uzorkovanja većim od 24 sata, dodaje se. Bliski kontakti asimptomatskih slučajeva također se trebaju staviti pod koncentrirano liječničko promatranje od 14 dana.

Od 1. travnja Nacionalno zdravstveno povjerenstvo počelo je u svakodnevno izvješće uključivati ​​informacije o asimptomatskim slučajevima kako bi pravovremeno odgovorilo na socijalne probleme.

Od srijede, ukupno 1.104 asimptomatska slučaja, uključujući 364 uvezena iz inozemstva, još uvijek su pod medicinskim nadzorom na kineskom kopnu, navela je komisija u svom dnevnom izvješću.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.