VIDEO Tragično: mladi boksač preminuo od posljedica teških udaraca i pada van konopaca ringa

Tužna vijest dolazi iz svijeta boksa. Je li boks doista plemenita vještina i sport i što će nadležni učiniti da se ovakvi događaji više ne ponove?
 

VIDEO Tragično: mladi boksač preminuo od posljedica teških udaraca i pada van konopaca ringa Twitter/Boxing UK
9. 6. 2022

Južnoafrički boksač u lakoj kategoriji Simiso Buthelezi preminuo je od krvarenja u mozgu nakon boksačkog dvoboja prošlog vikenda u Durbanu. Zapisnik s dvoboja pokazuje da je Mntungwa propao kroz konopce, a zatim je Buthelezi napao prazan kut nakon što je ponovno započeo borbu i počeo udarati.

Mntungwa je proglašen pobjednikom, a Buthelezi se tada srušio i prebačen je u bolnicu.

Bio je u induciranoj komu nakon što mu je dijagnosticirano moždano krvarenje.

"Boks South Africa" (BSA) potvrdio je u priopćenju objavljenom zajedno s boksačevom obitelji da je Buthelezi umro u utorak navečer.

Buthelesi je hvaljen kao "veliki boksač koji je bio uzoran izvan i unutar ringa", a BSA je također rekao da će provesti neovisnu medicinsku istragu o incidentu.

"U bolnici je Butheleziju pružena najbolja moguća njega, ali je podlegao ozljedi", stoji u priopćenju. Trener Bheki Mngomezulu rekao je da je Buthelezi bio savršeno zdrav prije meča.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.