Puljak 30 % "uspješniji" od HDZ-a! Napunio splitsku blagajnu kaznama za nepropismno parkiranje, uzurpirnja mjesta invalida...

Rekordni prinosi splitskog gradonačelnika koji je pogodio u centar i zaradio na kaznama 489.000 eura u prvih 8 mjeseci! Najviše su platili Splićani, no velik su obol dali i stranci. Povećao je prihode s ovog osnova za trećinu onoga što su prihodovali HDZ-ovci.

Većina izrečenih kazni odnosi se na nepropisno parkiranje. Ali imaju i kaznu za neovlašteno parkiranje na mjestu za invalide, i to najveću!
 

Puljak 30 % "uspješniji" od HDZ-a! Napunio splitsku blagajnu kaznama za nepropismno parkiranje, uzurpirnja mjesta invalida... Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL
25. 8. 2023

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Od početka ove godine do 15. kolovoza u gradsku blagajnu Splita, zahvaljujući tamošnjim redarima, skupilo se više od 489.000 eura, a najveći broj vozača platio je kazne za nepropisno parkiranje, prenosi hrvatska novinska agencija Hina.

Prema podacima splitske gradske Uprave, ove je godine ukupan iznos izrečenih kazni značajno porastao, jer se u istom razdoblju prošle godine u gradskoj blagajni od kazni koje su ispisali policijski i gradski službenici skupilo oko 345.000 eura.

U razdoblju od početka godine do 15. kolovoza splitski redari i policajci izdali su ukupno gotovo 27.000 kazni, pri čemu su nešto manje od 24.000 dobili vlasnici vozila hrvatskih registarskih oznaka, a oko 3000 stranih.

Od ukupnog broja kazni nametnutih, do sada je plaćeno nešto manje od 16.000, odnosno gotovo 59 posto, rekla je ovlaštena voditeljica odjela za komunalne djelatnosti Leona Grgić.

Dodala je kako je najviše kazni izrečeno za nepropisno parkiranje.

"Svaka peta izrečena kazna odnosi se na parkiranje vozila na dijelu ceste gdje je to zabranjeno prometnim znakom zabrane zaustavljanja i parkiranja. Iznos kazne je 90 eura za nepropisno parkiranje na parkirnom mjestu osobe s invaliditetom, 60 eura za parkiranje suprotno znaku zabrane, a za ostale prekršaje 30 eura", pojasnila je.

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pah

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.