Elektro punionice na dizel! Kakva sprdačina! Dizel pogoni punionicu na kojoj filaju struju u Tesle, MG, GMC Hummer EV1...

NISU VALJDA I ZA OVO DOBILI SUBVENCIJE. Ovo je van pameti, a zapravo dobar primjer na što u dobrom postotku zapravo idu elektro auti! Pogledajte kako se puni ovaj električni punjač... Spašavamo li ovime stvarno planet?! LUD, ZBUNJEN, ABNORMALAN. - Ovaj pomoćni generator prema inženjerima automatski se uključuje kada solarni paneli ne proizvode dovoljno energije i kada su razine baterije niske, obično nakon nekoliko oblačnih dana.

Ovime se želi dokazati da je moguće prijeći Australiju u vozilima koje pokreće sunce. Zlu ne trebalo tu su i dizelski agregati, ako oblaci zaklone sunce.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony C (@bushidolifebjj)

Elektro punionice na dizel! Kakva sprdačina! Dizel pogoni punionicu na kojoj filaju struju u Tesle, MG, GMC Hummer EV1... MRNA
10. 11. 2023

Nevjerojatna kombinacija koju donosi e-mobilnost stiže iz Australija. Tamošnja tvrtka Nacionalne udruge cestara i vozača (NRMA) uvodi brojne punionice duže suncem obasjanog kontineta pogonjene na solare, nu zlu ne trebalo, pridodali su tu i dizelske ogromne generatore, zlu ne trebalo.

Reklamirajući svoje, u najmanju ruku hibridno rješenje, napisali su:

- Ovaj pomoćni generator automatski se uključuje kada solarni paneli ne proizvode dovoljno energije i kada su razine baterije niske, obično nakon nekoliko oblačnih dana.

Elektrifikacija u automobilskom sektoru trebala bi biti dobra za naš planet, no činjenica je da će se morati poduzeti još mnogi koraci.

Najzabrinjavajući aspekti električnih automobila su sirovine i propadanje baterija nakon što su odslužile svoju svrhu.

Očito, pred nama je također dug put u području punjenja električnih automobila. I to ne samo po broju punionica kojih, kako smo prošli tjedan izvijestili, nema dovoljno, prije nekog vremena internetom je kružila snimka Teslinih električnih punionica koje pokreću dizel agregati. Čini se da ni ova praksa nije iznimka.

Iz Australije stižu fotografije električne punionice, koju također pokreće dizel generator.

"Gledajte, ovo je stanica za punjenje električnih automobila, a odmah do nje je dizelski agregat koji napaja ovu punionicu", čudio se jedan korisnik Instagrama koji je objavio fotografiju i zaključio kako to nema nimalo smisla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Redneck Shit (@ruralshit)

Na online platformi Drive odlučili su detaljnije istražiti stvar.

Glasnogovornik Nacionalne udruge cestara i vozača (NRMA) rekao je za platformu da je postaja samo dio ispitivanja "jedinstvenih rješenja za punjenje" u udaljenim dijelovima Australije, a generator je bio samo nakratko testiran u vrijeme kad je snimljena snimka poduzete. "Ovaj generator na dizelski pogon automatski se uključuje kada solarni paneli ne proizvode dovoljno energije. Očito je razina snage bila niska, što je normalno nakon nekoliko oblačnih dana", napisao je u izjavi.

"Ovaj generator na dizelski pogon automatski se uključuje kada solarni paneli ne proizvode dovoljno energije. Očito je razina snage bila niska, što je normalno nakon nekoliko oblačnih dana", napisao je u izjavi.

NRMA-in prototip izvanmrežnog punjača za električna vozila postavljen je za utrke solarnih automobila i to prije pokretanja nacionalne mreže koja će se temeljiti baš na ovim i dizelskim pogonskim rješenjima. Kad sunce zakaže.
Dok sunce pršti nad australskom divljinom, na autocesti Stuart odvijala se naelektrizirana utrka: 2023. Bridgestone World Solar Challenge. Već nakon utrke ove brojne solarno/dizelske umotvorine koriste i australski vozači elektroautomobila.

Ovime se želi dokazati da je moguće prijeći Australiju u vozilima koje pokreće sunce. Zlu ne trebalo tu su i dizelski agregati, ako oblaci zaklone sunce.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.