OVO je auto koji je porazio hrvatski ponos!

Pao je rekord Mate Rimca, a srušili su ga Talijani. Dokle će ići utrka na električne rekorde?

Zanimljivo, cijeli pogon od 4 elektromotora koji zajedno proizvode 1400 kW snage i 2300 N/m okretnog momenta osigurao je baš Rimac!
 

OVO je auto koji je porazio hrvatski ponos! Automobili Pininfarina
10. 3. 2023

Automobili Pininfarina impresionirali je svojom potpuno električnom Battistom po prvi put na Ženevskom sajmu automobila 2019. , a sad su je dorađenu doveli do rekorda.150 kupaca izdvojit će oko 2,5 milijuna eura za njihov ograničeni model.

Rekordni pospešek

Prvi automobil ove marke s talijanskim korijenima i sjedištem u Münchenu već se uspio upisati u povijest. On je oborio svjetske rekorde prošlog mjeseca u ispitnom centru Natrax. Battista je trenutno serijski automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu. 400 m je projurio za 8,55 sekundi, a 800 m za 13,38 sekundi.
 

Sjajne brojke novog aduta

Automobil pokreću 4 elektromotora koji zajedno proizvode 1400 kW snage i 2300 nM okretnog momenta. Potrebna električna energija za njih se skladišti u baterijama od 120 kilovata, a cijeli pogon osigurao je Rimac. Ako vozač na putu ne ruši svjetske rekorde, Battista može prijeći oko 450 kilometara s jednim punjenjem.

Jednako tako i kočnice su ubojite i efikasne

Uz rekordna ubrzanja i zadivljujuće brzine, Battista se također iznimno brzo zaustavlja. Od 100 km/h do potpunog zaustavljanja prijeđe 31 metar, što je još jedan svjetski rekord u kategoriji električnih vozila.

Fotografije: promo

 

Preberite še: 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.