Pininfarinin super automobil dobio ime

Prikladno će biti nazvan po osnivaču tvrtke Pininfarina

Pininfarinin super automobil dobio ime Newspress
13. 12. 2018

Snažan i brz samo su dva superlativa koja opisuju Pinifarinin prvi samostalni automobil. Brand sa izrazito dugom tradicijom u automobilskom svijetu prvenstveno poznat po dizajnu, odlučio je predstaviti vlastiti automobil stoga, izrazito je važno takvom modelu nadjenuti i originalno ime.

Kako god, do sada, cijeli projekt bio je bez imena izuzev naziva projekta i kodova. Najbolje ime koje je u ovom trenutku Pininfarina mogao dati za automobil navedenog kalibra svakako je ime svog osnivača; "Battista". Ime koje nas vraća u 1930. godinu na sam početak rada tvrtke specijalizirane za dizajn automobila: "Carrozzeria Pininfarina" i njenog osnivača Battistu Farinu (kasnije Pininfarina).

Prema dostupnim informacijama automobil će biti proizveden u ograničenoj količini pod strogim nadzorom Paola Pininfarine (Battistin unuk) koji je ujedno i na čelu tvrtke. Mahindra, indijski proizvođač automobila pomoći će u izgradnji ovog super automobila sa električnim motorom snage 1.416 kW koji će biti dostatni za ubrzanje s mjesta do 100 kilometara na sat u manje od dvije sekunde.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.