Volkswageni će se uskoro moći bez problema koristiti Teslinim punionicama, jednako kao i Audiji, Porschei...

Kia, Hyundai, Toyota, Nissan, Ford i General Motors već su ranije objavili da žele biti kompatibilni s Teslinim punionicama!

Volkswageni će se uskoro moći bez problema koristiti Teslinim punionicama, jednako kao i Audiji, Porschei... Tesla
29. 12. 2023

Kia, Hyundai, Toyota, Nissan, Ford i General Motors ove su godine objavili da rade na tome da se njihovi automobili na američkim cestama pune na Tesla superchargerima bez posebnih adaptera i pretvarača. Prihvaćanje Teslinog sjevernoameričkog standarda sada je najavio još jedan europski koncern - Volkswagen. U Sjedinjenim Državama postoji 1958 Teslinih stanica za punjenje; najviše, čak 20 posto od ukupnog broja, u Kaliforniji.

Od 2025. nadalje, električni Porschei, Volkswageni i Audiji u Sjevernoj Americi imat će električni priključak kao standard, što će omogućiti punjenje na Tesla punionicama. Osim ova tri, to će biti moguće i sa Scoutovim automobilima. To je startup koji podupire Volkswagen, a njihovi prvi modeli dolaze krajem 2026., odnosno početkom 2027. Rekli su da će to omogućiti vlasnicima ta četiri brenda punjenje na 15.000 punjača postavljenih na 3.800 punjača diljem SAD-a i Kanade.

O planovima za Europu još nisu govorili, no sasvim je moguće da će se slična standardizacija dogoditi i na starom kontinentu. To bi zapravo bio i logičan korak u razvoju elektrifikacije automobila jer bi olakšao korištenje električnih automobila i poboljšao korisničko iskustvo za vlasnike.
 

Preberite še: Nekoč so tu proizvajali sanje, danes pa ta slovita tovarna zapuščena sameva ...

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.