Tesla planira proizvesti rekordan broj električnih vozila u sljedećem tromjesečju

Unatoč recesiji u automobilskoj industriji, situacija u Tesla djeluje vrlo dobro: u drugom tromjesečju ove godine tvrtka je isporučila gotovo isti broj automobila kao u drugom tromjesečju prošle godine. To je pružilo zanimljiv teren za razmišljanje i rekordnu prognozu za treće tromjesečje.

6. 7. 2020

Slučaj je u dvije komponente ovog mogućeg rekorda - matičnoj tvrtki u Fremontu i novoj tvornici u Kini.

Tvornica u Fremontu sama je sposobna proizvesti oko 100 000 električnih vozila, a u drugom tromjesečju sakupilo se manje automobila jer je postrojenje bilo zatvoreno zbog koronavirusa - poput i većine postrojenja drugih proizvođača automobila. Ako pretpostavimo da će se situacija s COVID-19 poboljšati, a tvrtka će normalno raditi, tada je proizvodnja od 100 000 automobila gotovo zajamčena.

Šangajska tvornica Tesla u ožujku je trebala izdavati 3.000 električnih automobila tjedno, a cilj za lipanj, prema riječima Teslinog top menadžera Tao Lina, bio je 4.000 automobila tjedno. To množimo na 13 tjedana trećeg tromjesečja i dobivamo, u slučaju da tvornica dostigne deklarirani kapacitet, broj od 52 000 električnih automobila, svi modeli Tesla 3.

Dakle, ako nema vanrednih situacija povezanih s pandemijom ili, na primjer, nedostatkom komponenti, Tesla ima sve šanse postaviti rekord tako što će u tri mjeseca napraviti 150 000 električnih vozila. Nakon puštanja u pogon tvornica u Austinu i Berlinu, proizvodnja će se još više povećati. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.