U 9 godina prešao na struju 1,9 milijuna km!!! Kako je živjeti s Tesla Modelom S s najvećom kilometražom na svijetu?

Ljudi, je li to moguće? Nijemac očaran Teslom koju je 2014. kupio kao rabljenu, jer mu je bio prostraniji i udobniji od prethodnog automobila – pogodite što je prije vozio?

U 9 godina prešao na struju 1,9 milijuna km!!! Kako je živjeti s Tesla Modelom S s najvećom kilometražom na svijetu? Youtube/Watt Energy
7. 12. 2023

Hansjörg von Gemmingen-Hornberg pred 20 godina kupio je rabljeno Teslo Model S od 30.000 kilometara, jer je bio udobniji od njegovog prethodnog automobila (pričekajte dok ne čujete priču o tom!). Nijemac je danas ponosni vlasnik Tesle s 1.900.000 kilometara - više od bilo kojeg drugog Modela S - i nema naznaka da ga planira prodati, jer je također otkazao rezervaciju za električni automobil Lucid Air.

Kako je to moguće

Umirovljenik je marljivo skupljao kilometre na putovanjima, jer strane krajeve najradije obilazi automobilom. Već je vozio čak do Afrike kada je posjetio Maroko i čak do Kine. Ako kažemo da vozač automobila ima punih 9 godina (3287 dana) i s tim brojem podijelimo broj prijeđenih kilometara, dobivamo da je u prosjeku svaki dan prešao oko 578 kilometara. Taj se podatak čini još impresivnijim kada saznamo da se gospodin svakih 100 kilometara zaustavlja kako bi se on i automobil odmorili.

Uzdržavanje

Naravno, morali su se mijenjati i dijelovi pogonskog sklopa nakon svih ovih kilometara. Sada je u automobilu i treća baterija, ali Gemmingen-Hornberg brine da kapacitet nikada ne padne ispod 20 posto i da baterija nikada nije potpuno napunjena. Imao je nekoliko problema sa stražnjim elektromotorom, koji su poznata mana ovogodišnjeg modela S. To je već 14. ugrađeni motor, a neki su čak i zamijenjeni pod jamstvom. Vlasnik kaže da se karoserija i unutrašnjost dobro drže za svoje godine.

Kakav mu je bio prethodnik

Ovo mu nije prvi električni automobil. I prije Modela S imao je Teslu; njihov prvi model. Gospodin je ranije vozio mali plavi Roadster na kojem također nije štedio! S njim je prošao oko 644.000 kilometara – podsjetimo, bilo je to prije više od deset godina, kada infrastruktura za punjenje nije bila ni približno razvijena kao danas!

 

Preberite več na Avto-magazin.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.