Tesla će početi skupo naplaćivati ​​punjenje: čak 55 eura po satu za 'nepotrebno punjenje'

Kada vam je baterija iznad 90%, puno će vas koštati punjenje...
 

Tesla će početi skupo naplaćivati ​​punjenje: čak 55 eura po satu za 'nepotrebno punjenje' pexels-makara-heng-
17. 12. 2023

Jedan od najvećih problema za vlasnike električnih automobila su gužve na punionicama. Pogotovo ako netko cijeli dan parkira i istovremeno puni auto. Dakle, mjesto je zauzeto čak i kada je baterija već puna. U Tesli su stoga odlučili tome stati na kraj i udariti po džepu vlasnika koji nepotrebno okupiraju punionice.

Tesla će tako početi puniti 'nepotrebno vrijeme' na svojim punionicama kada je električno vozilo praktički puno, ali će i dalje zauzeti punionicu.Američka tvrtka najavila je da će početi s naplatom na određenim mjestima brzih punionica. tvrtka navodi da će naplatiti ovu naknadu samo kada je baterija napunjena više od 90 posto. Osim toga, vlasnici će biti upozoreni da će u tom slučaju imati dodatne troškove, pa bi trebali imati dovoljno vremena da na vrijeme povuku svoj automobil. Naknada će se isprva naplaćivati ​​samo u SAD-u, no nije isključeno da će slična praksa uskoro biti prisutna i u drugim dijelovima svijeta. U trenutku kada baterija u električnom automobilu dosegne 90%, svaku minutu provedenu na punionici bit će vam naplaćen jedan dolar (0,92 eura). Dakle, ostanete li na punionici sat vremena duže od planiranog, naplatit će vam se čak 55 eura. Kako prenosi TheVerge, iz Tesle tvrde da naknadom žele potaknuti vozače da bateriju pune samo onoliko koliko im je potrebno za putovanje. Ali ne 100%. S većom učestalošću na punjačima povećala bi se dostupnost i dostupnost punjača.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.