Tako to radi švedska princeza! Sofia (35) ugodu dvora zamijenila dobrotvornim radom zbog COVID-19, dezinficirat će instrumente, čistiti i kuhati u bolnici u Stockholmu

Svaka osoba danas u švedskim bolnicama puno znači. Jedna je Švedska! Tridesetipetogodišnja majka dvaju malih prinčeva Sofia počinje volontirati u bolnici, gdje će biti podrška osoblju u kuhinji, dezinficirat će instrumente i čistit će. Bravo!

Princeza je u braku s princom Carlom Phillipom, a pohađala je trodnevni tečaj medicine na Sveučilišnom koledžu Sophiahemmet u Stockholmu, čiji je počasni član. Potrebe za medicinarima su ogromne u Švedskoj. Precjepljivanje je njihov cilj, a cijena stvaranja krda je velika.

Tako to radi švedska princeza! Sofia (35) ugodu dvora zamijenila dobrotvornim radom zbog COVID-19, dezinficirat će instrumente, čistiti i kuhati u bolnici u Stockholmu Jonas Ekströmer / TT
18. 4. 2020

Pomaže zdravstvenim radnicima u borbi protiv COVID-19. Objava s ovom slikom, Jonas Ekströmer / TT, u samo nekoliko sati dostigla je nekoliko desetaka tisuća lajkova na stranici sweden.se!
Princeza Sofia nije mogla nijemo promatrati sve težu situaciju u Švedskoj koja je odlučila od starta uloviti Coronu za rogove. Precjepljivanje je njihov cilj, a cijena stvaranja krda je velika. Nakon trodnevnog tečaja osnovnih medicinskih radnji na sveučilištu u Stockholmu počela je pomagati zdravstvene radnike usred pandemije koronavirusa.
Princeza je u braku s princom Carlom Phillipom, a pohađala je trodnevni tečaj medicine na Sveučilišnom koledžu Sophiahemmet u Stockholmu, čiji je počasni član. Potrebe za medicinarima su ogromne u Švedskoj.
Sveučilište osposobi do 80 ljudi tjedno kako bi pomoglo liječnicima i medicinskim radnicima u zemlji. - Princeza želi dati dobrovoljni doprinos zdravstvu u vrijeme u kojem su resursi rasprostranjeni, rečeno je sa švedskog dvora.
Princeza Sofija postala je dio švedske kraljevske obitelji 2015. godine, nakon što se udala za Phillipa. Par ima dvoje djece, princa Aleksandra i princa Gabriela, koji su peti i šesti u redu za nasljedstvo.
Fotografija: Jonas Ekströmer / TT

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.