Svjetski dan borbe protiv raka obilježen na Cvjetnom trgu

Svjetski dan borbe protiv raka obilježen je jučer akcijom na zagrebačkom Cvjetnom trgu, s ciljem edukacije i informiranja građanja o važnosti prevencije malignih bolesti

Svjetski dan borbe protiv raka obilježen na Cvjetnom trgu Grad Zagreb
3. 2. 2019

Svjetski dan borbe protiv raka obilježen je jučer na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u organizaciji udruge Pogled iz novog kuta - life. Akciju su, među ostalim, podržali gradonačelnik Milan Bandić, bivši predsjednik Ivo Josipović i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek. 

Kako je tom prilikom istaknuo zagrebački gradonačelnik, rak je drugi najvažniji uzrok smrtnosti nakon bolesti srca i krvnih žila. "Iz tog razloga Grad Zagreb svakodnevno kroz brojne javnozdravstvene akcije kao što su Dan mimoza, Dan narcisa i mnoge druge daje svoj doprinos u borbi protiv ove teške bolesti", kazao je Bandić, pozvavši sve sugrađane na redovito obavljanje preventivnih pregleda.

Podsjetimo, Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se s ciljem edukacije i informiranja o važnosti prevencije malignih bolesti, u okviru nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva i raka vrata maternice.

Ovogodišnji moto "Jesam i hoću" ističe kako svaka osoba može dati vlastiti doprinos i poduzeti konkretne akcije, s ciljem smanjenja utjecaja raka na sebe, svoje bližnje i zajednicu. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.