Dan mimoza tradicionalno obilježen na Cvjetnom trgu

Dan mimoza danas je dvanaesti put tradicionalno obilježen podjelom mimoza na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Ove je godine protekao u optimističnom ozračju, budući da se broj oboljelih žena od prošlogodišnje javne akcije smanjio. 

Dan mimoza tradicionalno obilježen na Cvjetnom trgu Grad Zagreb
19. 1. 2019

Tradicionalnom podjelom mimoza danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježen 12. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, koji se održava s ciljem podizanja svijesti o prevenciji HPV infekcije i raka vrata maternice.

Kupnjom i prodajom mimoza podršku akciji dala je i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, naglasivši tom prilikom da Grad Zagreb i gradonačelnik redovito podržavaju sve javnozdravstvene akcije. 

"Na taj način osvještavamo važnost prevencije bolesti. Važno je reći da postoji učinkovito cjepivo te senzibilizirati javnost i slati dodatne informacije jer to donosi učinkovite rezultate", rekla je Majić, naglasivši da je od prošlogodišnje javne akcije do danas broj oboljelih žena smanjen za 100. 

Podsjetimo, Dan mimoza održava se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a uz edukaciju i savjete liječnika o sprječavanju, pravovremenom prepoznavanju i zaustavljanju razornih posljedica, dobrovoljnim prilozima za mimoze građani pomažu oboljelima od raka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.