Otvorena izložba umjetnina "Zbirka Kurjak"

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu svečano otvorio izložbu "Zbirka Kurjak", koja se sastoji od oko 150 vrijednih umjetnina koje je prikupio dr. Asim Kurjak

Otvorena izložba umjetnina "Zbirka Kurjak" Grad Zagreb
30. 1. 2019

Izložba pod nazivom "Zbirka Kurjak" jučer je svečano otvorena u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu, u okviru ciklusa "Privatne kolekcije u javnoj instituciji". Riječ je, naime, o zbirci od oko 150 umjetnina koje je godinama prikupljao dr. Asim Kurjak, a građani je mogu razgledati sve do 17. ožujka. 

Zahvalivši dr. Kurjaku, izložbu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prigodom pozvao i sve ostale kolekcionare da ljepotu umjetnosti podijele s drugima. 

Kako je pak istaknuo Kurjak, ova izložba zapravo u potpunosti predstavlja njega, a dio je njegovih emocija i radosti. Kod slika, pojasnio je, poštuje kriterije kvalitete i dopadljivosti i upravo se uz njih opušta nakon napornih liječničkih dežurstava. 

Kurjakova zbirka sastoji se od izložaka u različitim formatima i tehnikama brojnih uglednih umjetnika pa su tako, među ostalim, izložena djela Bukovca, Crnčića, Račkoga, Vidovića, Veže, Medovića, Džamonje, Murtića, Lapuha, Glihe, Čikoša-Sesije, Kovačevića, Rabuzina, Vanište, Auera, Krušlina, Babića, Krizmanića i drugih. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.