Strašno je agresivan virus. Kroz 24 do 48 sati agresivno napada pluća i zatvara sve bronhije, što dovodi do smrti, u pravilu starijih

Dr. Haris Kadić, bosanskohercegovački liječnik na radu u talijanskoj Bresciji, obratio se tamošnjim medijim i kazao kroz sve što prolazi kao doktor. Toliko je dramatično da je usporedivo s ratom u BiH!

Strašno je agresivan virus. Kroz 24 do 48 sati  agresivno napada pluća i zatvara sve bronhije, što dovodi do smrti, u pravilu starijih dr. Haris Kadić, osobni arhiv
9. 3. 2020

 
- Ovo s korona virusom u Italiji je kao rat u Bosni i Hercegovini, a stradavaju najstariji. U obraćanju tamošnjim medijima ispričao je dr. Haris Kadić kroz sve što prolazi kao liječnik u Bresciji.
- Virus je najgori kod starijih ljudi, posebno onih koji imaju srčane i bubrežne probleme. Kada dođe do pluća, onda nastaje haos. Kroz 24 do 48 sati on tako agresivno napada pluća i zatvara sve bronhije, što dovodi do smrti. Strašno je agresivan virus, a pri tome nema nikakve specifične terapije. Antibiotikom se ne može postići ništa. Skidamo temperaturu i rješavamo ono što možemo.
"Ništa nije normalno, sve operacione sale su zatvorene, samo se urgentne stvari rade. Radio sam u bolnici tokom rata u Bosni i otprilike sve tako izgleda. Međutim, zaista su nam potrebne sve stroge mjere ako želimo istrajati u borbi protiv virusa!

- "Ne smijemo prelaziti iz jednog grada u drugi. Oni koji pak moraju napustiti grad iz neke nužde, mogu popuniti jedan papir i predati ga policiji koja utvrđuje može li neko napustiti grad ili ne. Niko se ne buni zbog ovakve situacije jer je ovo jedini način da se izborimo sa virusom, odnosno zaustavimo njegovo širenje. Vjerujem da će sve mjere zabrane potrajati još narednih 15 dana"
Foto: dr. Haris Kadić, osobni arhiv

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.