Stope ozljeda za radnike Amazona porasle nakon implementacije skladišnih robota

Korištenje Amazonovih robota u njihovim skladištima rezultiralo je povećanim brojem ozljeda među radnicima. To je navedeno u studiji koju je objavio Reveal.

Stope ozljeda za radnike Amazona porasle nakon implementacije skladišnih robota Pixabay
1. 10. 2020

U svojoj su se istrazi novinari oslanjali na podatke iz internih dokumenata tijekom protekle četiri godine, konkretnije, radi se ozljedama zaposlenika iz čak 150 skladišta tvrtke. Istraživanje je pronašlo trend da se broj teških ozljeda među zaposlenicima Amazona povećao za 50 posto u onim skladištima u kojima su roboti. Međutim, to se ne događa u ručnim skladištima.

Amazon je primijetio da su se brojke popravile zbog promjena u internim izvješćima tvrtke. Prije četiri godine počeli su bilježiti i manje incidente. No, u svojim su materijalima novinari optužili internetskog diva za "iskrivljenja koja tvrtka ne primjećuje kako bi sakrila rastuću sigurnosnu krizu".

Tvrtka je to, međutim, demantirala. "Novinari pogrešno tumače podatke, a ti interni dokumenti ilustriraju jedno - veliku pozornost pridajemo sigurnosti naših zaposlenika", napomenuli su u Amazonu.

Amazon je robote prvi put predstavio u svojim skladištima 2012. Ali radnici koji su razgovarali s Revealom primijetili su da su i skladišta poboljšala performanse - očekivani broj predmeta s kojima su rukovali povećao se sa 100 na 400 na sat. To je dovelo do povećanja ozljeda i prekovremenog rada.

Primjerice, tvrtka je u 2019. godini zabilježila 14 tisuća ozljeda koje zahtijevaju slobodne dane ili ograničenja u radu. Ukupna stopa ozljeda bila je gotovo dvostruko veća od prosjeka u industriji. Nekoliko skladišta prijavilo je pet puta više ozljeda od prosjeka u industriji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.