Stariji građani moraju ograničiti socijalne kontakte barem do kraja ove godine

Dok se ne nađe cjepivo, osobe starije životne dobi morat će ograničiti kontakte s vanjskim svijetom što je više moguće, poručila je šefica Europske komisije.

Stariji građani moraju ograničiti socijalne kontakte barem do kraja ove godine © European Union 2020
14. 4. 2020

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da će stariji građani Europske unije zbog pandemije koronavirusa morati ograničiti kontakte s vanjskim svijetom barem do kraja ove godine.

“Dok se ne nađe cjepivo, osobe starije životne dobi morat će ograničiti socijalne kontakte što je više moguće, osobito one koje žive u staračkim domovima”, izjavila je njemačka demokršćanka u nedjelju.

“Znam da je teško i da je izolacija veliki teret, ali to je pitanje života ili smrti. Moramo i dalje biti disciplinirani i strpljivi”, dodala je.

Prema navodima šefice Europske komisije, djeca i mlađi ljudi neće morati čekati tako dugo kao starije i bolesne osobe kako bi dobili veću slobodu kretanja, ali nije precizirala kad će se to dogoditi.

Dodala je i da očekuje da će europski laboratoriji do kraja ove godine razviti cjepivo. Znanstvenici rade punom brzinom da pronađu cjepivo, a dva tima koja najviše obećavaju nalaze se u Europi i planiraju uskoro krenuti s testiranjima, izjavila je von der Leyen.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.